advertise, Blogging

Nu dona! Implica-te activ si sustine!

“Probabil voi renunta la anunturile de reclame de pe prima pagina si de pe cele ale articolelor cat de curand.”

scriam nu de mult, pe blog.

Nu a trecut mult timp, ziua a sosit.
In urma cu ceva clipe am facut schimbari, astfel ca bannerele ce puteau fi vizionate prin intermediul continutului de pe blog au disparut. Efectiv din aceasta zi, pe pato.ro, va puteti bucura de citirea continutului publicat in articolele acestui blog fara a fi deranjati de orice tip de publicitate*.

Recunosc ca n-am apelat la publicitate agresiva niciodata, nu este stilul meu. Am incercat sa apelez la publicitate strict pentru a putea sustine autonomia financiara a proiectului in sine…nu pentru a ma bucura de facilitate financiare in mod direct de pe urma sa. Am apelat la o deontologie nescrisa in aceasta problema astfel ca n-am incercat vreodata sa influentez un click platit prin citirea unui articol, gen sa pacalesc. La fel am abordat si sistemul de afiliere, mereu sau de cele mai multe ori atentionam cititorul, inainte sa dea click, ca acela este un link destinat afilierii prin care exista riscul sa aduca un venit financiar acestui proiect.

Astazi am renuntat la bannerele asociate continutului. “Maine” poate voi face miscari mai importante in privinta reclamelor ce apar pe blog, sub diverse forme.

Totusi…sunt de parere ca reclama ajuta:
-asigura mentenanta blogului (hosting, domeniu, etc.)
-ajuta la dezvoltarea brandului si a reputatiei in online (participare la evenimente, realizare de concursuri, etc.)
-asigura “productivitatea” (altfel gandesti sa scrii cand nu ai grija banilor pe care trebuie sa ii procuri pentru a plati cele mai sus amintite si altele)
-limiteaza stresul (cred ca e de la sine de inteles)
-creaza posibilitati de abordare a unor subiecte (prin plata calatoriilor, achizitia de gadgeturi, acces la informatii contracost, etc.)

Deoarce finantarea ramane totusi o problema si va zic sincer ca n-as vrea sa platesc cele amintite mai sus din propriul buzunar, cel putin nu in procent de 100%, a trebuit sa gasesc o masura de compensatie. Astfel am creat o noua pagina in arhitectura blogului:

Sustine pato.ro!

In cadrul acestei pagini gasiti 3 modalitati de sustinere, repartizate in doua categorii: sustinerea financiara directa si sustinerea indirecta.

Astfel am ales pentru sustinerea directa o facilitate creata prin intermediul PayPal.com.
Puteti selecta o suma de bani cu care vreti sa sustineti proiectul, singurele conditii fiind ca trebuie sa puteti sa va despartiti de acei banuti si sa aveti un cont de PayPal.

Pentru cea de-a doua optiune am ales doua sisteme de afiliere: Profitshare si Booking.com.
Ce este afiliere si cum functioneaza ea pentru a ajunge un stimul financiar la mine am descris mai demult in acest articol. Efectiv tu cumperi ceva, ceva ce oricum iti doresti sa achizitionezi, iar eu primesc un comision pretul cosului tau de cumparaturi ramanand acelasi(implicit nu te afecteaza nicicum).

Pot spune ca nu sunt foarte increzator in acest sistem, dar merita incercat, considerand faptul ca vroiam sa renunt de ceva timp la acele bannere care oarecum ma deranjau pe mine. Poate fi considerat un experiment, un studiu, cu speranta ca la finele acestui an voi avea “pe baza a ce” sa creez si un raport.

*Momentan nu voi renunta la celelalte tipuri de publicitate. Am de gand sa updatez restul paginilor, din arhitectura blogului, fiindca n-am mai lucrat de foarte mult timp la ele si necesita improspatate!

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.