Blogging

Experienta in blogging

Am fost intrebat de Petre si de Serban: “Cum te influenteaza experienta (educatie, joburi) in activitatea blogosferica?”

Este un subiect sensibil, fiindca toti cei care ma citesc macar de o perioada s-au care din curiozitate macar au vizitat pagina Despre a blogului au realizat deja ca sunt destul, daca nu chiar foarte tanar. Ok nu pot sa spun ca am o experienta deosebita de viata fiindca abia de-am trecut de 20 de ani. Job n-am avut, bine am lucrat asta vara o luna internship la o multinationala am invatat multe fireste, am asimilat multe informatii dar nu-mi permit sa vorbesc acum despre locuri de munca, despre salariati ori despre angajatori.

E foarte ciudat sa vorbesc despre experienta mea, fireste ca ea cat de mica ar fi influenteaza fiecare articol fiindca altfel n-as putea scrie…cred ca experienta inca o dobandesc zilnic atat in offline cat si in online.

Sunt in formare, ma bucur ca am fost invatat sa gandesc daca este sa discutam despre educatie…asta ma ajuta sa scriu articole, fireste mai am si scapari dar suntem oameni gresim si incercam sa corectam!

Sunt curios cum ii ajuta experienta pe cei si mai tineri ca mine: Florescu Lucian si Emme.

Tagged ,

11 thoughts on “Experienta in blogging

 1. Nu cred că experiența pe câmpul muncii este o premisă necesară unei activități blogosferice reușite, de calitate. Tineri de 15-16 ani pot să scrie mult mai bine și mai nuanțat decât adulți care au deja ani de experiență acumulată.
  Educația, poate nivelul de cultură generală, sau specifică (așa cum tu te-ai axat pe ,,apă”) – pot influența direcția pe care o iei ca blogăr.

  În rest, depinde și ce se înțelege prin ,,activitate blogosferică”. Cred că te descurci bine, oricum, chiar dacă ești tânăr și nu ai cine știe câtă experiență.

  1. Daca vorbim de blogguri de nisa, strict de nisa cunoasterea domeniului se poate castiga foarte bine din activitatea in campul muncii in acel domeniu.

   Educatia corecta te invata sa gandesti, sa stii cum sa pui problema cand e cazul si sa poti sa te exprimi adecvat mediului caruia ii dedici articolul.

   Multumesc frumos!

 2. trairile de orice fel pun creierul la lucru (sinapse) realizandu-se ganduri si idei noi.

 3. tot timpul suntem in formare, dar ai o oarecare experienta fata de mine sau cei mentionati de tine in articol pentru ca esti de mai mult timp in treaba asta, ai trait mai mult, ai vazut mai multe, ai cunoscut mai multe persoane, te-ai confruntat cu diferite probleme, stii cum sa abordezi unele subiecte mai bine ca noi, cei mici.

  1. O data cu experienta si cunoasterea vin si alte chestii sa le zicem negative, anumite contrangeri, anumite retineri… nu mai pot sa scriu chiar despre orice, oricum.

 4. Cei tineri au o mai mare creativitate, venita din libertatea de exprimare. Daca vor sa-si faca povestile mai picante printr-un limbaj mai colorat o fac, pentru ca nu au o experienta profesionala care sa ii faca mai conservatori.

  1. Da stiu la noi intervine autocenzura care de multe ori ne taie avantul…si nu mai iese articolul chiar cum ar trebui.

 5. Pe mine nu ma afecteaza catusi de putin. Nu ma influenteaza. Scriu cat mai natural cu putinta intamplari de zi cu zi din viata mea. Pentru asta nu iti trebuie cine stie ce experienta profesionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *