Blogging

Copiatul pe net

>Sunt relativ nou in lumea internetului si inca nu m-am confruntat cu toate problemele care survin crearii unui nou blog, dar am aflat ca unul dintre cele mai importante principii este acela de a fi original, incerc mereu sa fac asta iar cand nu pot dau credite autorilor de unde ma inspir.
Am aflat de curand de un site (de pe blogul lui serginho) care te ajuta sa vezi cati cati “adepti” ai ideilor pe care le emiti, online, ai.Acest site este Blog Copy utilizarea lui este gratis, fiind necesara doar crearea unui simplu cont dupa care puteti genera un cod pe care il veti introduce in codul sursa a proiectului dumneavoastra urmand ca acesta sa isi faca singur treaba. Intr-un singur cont iti poti monitoriza unul sau mai multe bloguri/site-uri, dar eu unul consider ca este dedicat bloggerilor. Este destul de simplu de folosit nu necesita cunostinte speciale, daca stiti sa urmariti site-uri care va arata traficul veti sti cum se utilizeaza si acesta, fiind mult mai simplu.
Cu acest site poti afla atat ce texte sunt imprumutate cat si ce imagini sau chiar cuvinte; spre exemplu mi-au fost copiate vreo 6 imagini de pe blog si nenumarate articole sau chiar fragmente, care spre bucuria mea dupa ce am cautat pe google am aflat ca la unele mi-au fost acordate credite.
In concluzie sper sa-l incercati si de ce nu sa va laudati ca sunteti niste “guru” ai internetului care aveti nenumarati “discipoli” care va impartasesc gandurile.

9 thoughts on “Copiatul pe net

 1. >folosesc si eu blog copy, dar nu imi arata acolo nimic, cred ca e de bine. habar nu am ce ar putea sa imi arate, ca descrierea e putin evaziva se pare ca e bun, o sa vad pe viitor ce si cum. mai exista si alte metode prin care poti afla daca cineva a pus pe undeva acelasi taxt ca al tau.

 2. >vezi ca acolo cand intri ca scrie Reports si dai mai jos view si acolo daca dai mai jos vei observa cate copii ai si la ce anume!

 3. >sau mai ai optiune sa vezi pe caledar…asa vei sti in ce zi a lunii sunt mai activi cei care se inspira

 4. >Stiu de report, dar imi arata 0. Totusi mai am o nelamurire, cum contorizeaza daca cineva copiaza de acolo, adica daca selecteaza cineva o parte din articol si ii da copiaza se pune sau trebuie sa si publice ceea ce a copiat?

 5. >uite la asta sincer nu m-am gandit si nici nu cred ca scrie. Stai sa mai citest o data. Nu stiu ce sa zic, daca e de bine sau de rau sa nu fii copiat chiar deloc…

  Ps- am citi"Usually your readers copy text and images to share with their friends. BlogCopy traces these copy actions and analyses user retention and engagement, generating detailed statistics based on user behaviour."

  cred ca la ce da copy… nu neaparat trebuie si sa posteze undeva fiindca oricum programul nu urmareste asta…(nu iti afiseaza unde este postat fragmenul sau ce s-a copiat)

 6. >Intotdeauna trebuie sa fii original, altfel nu vei fi un nume in blogosfera.
  Cat priveste inspiratia de la altii, ei bine, daca un articol este de interes general, regula de aur spune ca poti copia in limita a 500 de caractere, si neapara cu specificarea sursei, cu link.
  E bine totusi ca un bloger sa nu isi faca tot blogul din astfel de inspiratii.

 7. >eu nu cred ca se numeste copiat daca ii furi ideea:) dar o imbraci tu original… dar da trebuie sa ii dai credit pentru ideea avuta

Leave a Reply

Your email address will not be published.