Blogging

Cineva zicea…portret

Nu cu mult timp Nice zicea, ca ii plac portretele facute de mine…ciudat este ca n-am plublicat niciodata unul, sau cel putin nu-mi amintesc. Sincer si mie imi place sa realizez portrete din pacate nu prea am timp pentru fotografie, mai ales in ultimul timp. Voi stiti, ca din cauza faptului ca ma aflu in sesiune nici macar nu prea am mai scris in ultimele saptamani cum va obisnuisem. Sincer sa fiu nici nu am alergat dupa modele, iar daca nu am publicat cele cateva facute nici n-au venit oameni la mine, cerandu-mi sa le fac o fotografie.

Acum a aparut o oportunitate, favorabila mie si de aceea aleg sa public un portret al unui om care mi-a inspirat placerea de a fotografia. Din cauza lui mi-am cumparat prima camera foto, probabil si pe a doua desi a venit ca o nevoie personala.
Introducerea fiind facuta, cred ca e timpul sa trecem la subiect:

click pe fotografie pentru o dimensiune mai mare

Ca orice “opera” trebuie sa ii dau un nume, nu-i asa?
O sa numesc imaginea “Portret la Dunare”, fiindca este realizata pe faleza Dunarii din Braila. Am ales sa public aceasta fotografie fiindca reprezinta locul unde traiesc si fiindca nu am foarte multe portrete in arhiva mea de “poze”, fiindca nu sunt un fotograf.
Fotografia a fost imortalizata cu un aparat de tip bridge, mai exact Canon PowerShot SX40 HS, camera foto personala.
Fotografia a fost realizata mai greu, fiinca acel efect de bokeh sau “blur” cum ii zic eu cu a mea camera se obtine mai complicat, fata de un dslr de la care te joci doar din obiectiv si de aceea imi place. Are un aer de mister iar faptul ca e putin supraexpus fundalul, pare ca personajul sa para dintr-un alt peisaj cropat in acea dimensiune.
Mi se pare, daca imi ingaduiti, ca este un portret artistic.

Nu stiu ce as putea sa argumentez in favoarea portretului meu, poate comentatorii vor completa mai bine articolul fiindca el participa la un mic concurs, #TFB8 este un eveniment organizat de Foto Union si Calbor Country Club. Am o sansa sa-mi petrec mare parte din vacanta de saptamana viitoare undeva prin Fagaras, daca sunt ales “bloggerul lipsa” in tabara de fotografie pentru bloggeri.

Tagged , ,

12 thoughts on “Cineva zicea…portret

  1. Portretul a iesit bine si mi se pare ca ai ceva talent … care trebuie slefuit.
    Iti urez succes! Sper sa fii placut surprins si in culmea fericirii cand o sa castigi concursul!

    1. Se pare ca n-am reusit sa conving juriul, nu stiu care a fost acela…dar asta e. Eu sunt multumit ca am incercat, mi se pare o oportunitate draguta de a-mi petrece vacanta intersemestriala, intr-un loc dragut cu bloggeri.

  2. Si bine zicea acea persoana, Pato, tu chiar ai potential, esti un artist in devenire. 🙂 😀 Sper sa fii ales pentru ca meriti, ar fi grozav. 🙂 Bafta si felicitari pentru portretul misterios. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.