Bani, Blogging

Cat se castiga cu un blog in Romania?

Tudor intreba cat se castiga de pe urma unui blog si daca sa discutam public despre asta sau nu.
La fel ca in celelalte branse contractele de obicei sunt confidentiale, se discuta la nivel de persoane…consider ca asa e mai bine!

Se spune ca anul 2012 ar putea sa fie un moment de cotitura pentru mediul online(reprezentat de blogosfera) fiindca “mica industrie” ar genera 1 milion de euro, sau asa se preconizeaza.
Bine sa zicem ca genereaza atat… mi se pare putin, in comparatie cu alte medii care produc din advertising mult mai multi bani.
Internetul fie ca vrei fie ca nu este viitorul chiar si in Romania!

Nu discut despre cat iau eu(daca iau) sau nu iau!

Mi-ar placea ca negocierile sa plece de aici… blogmoney are singurul lucru care ma face sa mai tin contul activ:un contor de valoare a articolelor publicitare pe blog.

Multi poate spuneti ca e ireal, dar mie imi place sa cred ca se poate.

Tagged , , , ,

19 thoughts on “Cat se castiga cu un blog in Romania?

 1. Este posibil să se întâmple şi asta, dar nu cred că în 2012, cei care fac campanii nu îşi permit să plăteasca atât pentru un articol, dar dacă toţi ne-am opune să mai scriem pe câtiva lei, am putea modifica piaţa.

 2. Aș prefera să nu vorbim de câți bani se câștigă din internet, ar fi mai interesant să vedem câți bani se pierd cu internetul!

 3. Fiecare se gandeste la banii pentru ca nu ne petrecem timpul pe internet pe gratis nu?

  1. nu neaparat, eu nu ma gandesc la bani cu acest blog… dar e sa vina nu-i refuz dar nu scriu pentru a face bani.

 4. O mica observatie – eu nu am intentionat sa va provoc la o discutie despte CAT castiga fiecare din blogosfera. Eu am vrut doar sa aduc in discutie lipsa unei analize publice a rezultatului sondajului respectiv – in situatia in care fiecare dintre noi a scris pe propriul blog cel putin un articol despre monetizarea online. Cat castiga fiecare e o problema strict personala, dar evolutia financiara a blogosferei ne priveste pe toti.

 5. Eu cred ca mediul online, mai bine zis blogosferic e in plina criza si ca preturile s-au injumatatit de nu mai rau fata de anul trecut … parerea mea

  1. Banuiesc ca ai dreptate, nici eu nu prea mai am oferte in ultimul timp, prea multe. Dar asta este natura economica, uneori sunt prea multi bani pe piata alteori nu sunt deloc… trebuie sa ne adaptam.

 6. Castigurile mele din blog, in 2010 si in 2011, au fost inestimabile. Au fost doi ani extrem de profitabili. Acum pot face aceasta evaluare la rece, pentru ca in 2012 nu mai e ce a fost. Nici 1 milion de euro nu m-ar fi satisfacut mai mult decat activitatea pe blog in cei doi ani. Sunt nespus de fericita pentru acele castiguri…sufletesti.
  Sunt foarte uimita cand constat ca sunt singura care nu se gandeste la avantaje materiale ci spirituale. Da, eu cred cu tarie ca sunt mult mai castigata astfel. Si este normal sa fie asa atat timp cat eu am investit suflet in acel blog. Vad ca iar am alta perceptie despre ce inseamna acesta decat a majoritatii.

  1. Nice nu vreau sa intelegi ca scriu pentru bani fiindca nu e asa, cam tot ce am castigat din blog… i-am bagat tot in el( intretinere, concursuri). Momentan nu m-am ales decat poate cu acea camera foto, de pe urma lui.

   Daca nu mi-ar placea sa scriu nu cred ca as mai tine blogul, la inceput n-au fost bani… nici macar ideea de a castiga nu exista! Acum daca as scrie pentru bani in 2 luni maxim cred ca m-as lasa fiindca nu se castiga cine stie ce, cel putin nu multumitor pentru mine.

   Ideea e ca tot acele castiguri de care vorbesti si tu ma bucura pe mine, am cunoscut si inca cunosc oameni noi… sper sa cunosc si locuri noi prin intermediul blogului.

  2. Discutiile la nivel inalt despre stadiul actual al blogosferei romanesti au fost induse de catre care pun pe prima pozitie alte interese decat cele financiare. Multam’, Nice 🙂

 7. Ca să răspund punctual la întrebarea care dă titlul articolului: depinde de blog.

  Ca să-mi dau cu părerea: prea puţini trăiesc din blogging (atenţie, din blogging, nu din alte activităţi online).

 8. Să zic bună dimineaţa, că e cam… devreme!
  În opinia mea, “cât câştigi cu un blog” e o chestiune care ţine de felul în care fiecare înţelege blogul, ca platformă comercială şi cât ca platformă de branding. Dacă scrii articole pentru bani, în opinia mea eşti un mercenar cu stiloul şi brandul tău, e unul clar: mercenar. Dacă ţii la branding însă, priveşti blogul altfel şi îl foloseşti în mai multe feluri.
  Privitor la suma exactă pe care o câştig, sunt de acord că e o chestiune privată. Şi am motive clare să susţin asta. Cine a avut/are firmă/AF/PFA ştie precis “de ce”. Ca idee generală însă, un blog devine blog de profesionist, când venituri – cheltuieli > 0. În cazul meu, pot spune doar că am obţinut un profit de 11,2%. Restul, sunt chestiuni personale. Altfel spus, da, se poate câştiga dintr-un blog. Cât? Depinde de cât investeşti. NICE, a expus foarte corect principiile bloggingului care aduce bani! ÎNTÂI VALOARE. Pe urmă, vin şi banii! Dacă pui banii întâi, atunci eu unul, sunt pe altă listă! Da. E adevărat, filosofia “banii după”, mă costă mult timp, mult efort. Întrebarea mea e… Chiar credeţi că Nadia Comăneci era la prima oră de gimnastică din viaţa ei, acolo, la Montreal? Vezi Wikipedia…

Leave a Reply

Your email address will not be published.