Blogging

Camera de fotografiat perfecta

Perfectiunea “general valabila” este un concept ideal, care nu exista nici la o camera de  fotografiat.

Insa pentru cineva, in functie de nevoile, cunostintele si alti cativa parametri, un aparat de fotografiat poate fi unul perfect.

Sa incepem cu o introducere, prima data mi-am dorit o camera foto ieftina dar buna, asa ca m-am orientat spre Canon Powershot A2200. Era o camera compacta(unii i-ar zice sapuniera), cu care am reusit sa fac fotografii impresionante, doar pe timp de zi…filma decent.


Dar la un moment dat am realizat ca vreau mai mult si nu pot.
Imi doream ca aparatul meu de fotografiat sa se descurce la fel de bine noaptea precum o facea ziua. Luna, satelitul natural al Pamantului a constituit un factor hotarator in luarea deciziei de a face pasul spre ceva mai performant.

Fotografie realizata cu compacta Canon PowerShot A2200:

Fotografii realizate cu Canon PowerShot SX40 HS:



Aparatul meu actual este un Bridge Canon PowerShot sx40HS, el are o functie pentru fotografiat nocturn fara trepied…cunoscatorii stiu ce greu este sa realizezi o fotografie noaptea fara trepied, al meu se descurca zic eu de minune(cateva dintre fotografiile de mai sus fiind facute cu mana libera).
Seriile Canon PowerShot care contin in denumire HS, au o functie de fotografiat, de noapte fara trepied…Aparatul face mai multe fotografii 3-8 poze, pe care le proceseaza automat intr-una singura!

Cand am fost in Cluj imi amintesc ca am facut fotografii noaptea, am zis ca o sa fac in in Braila insa n-am avut ocazia sa o fac fiindca am fost ocupat cu sesiunea.



La Turda in Salina am facut tot fotografii in conditii dificile de luminozitate:


Pe langa toate aceastea camera mea dispune si de un superzoom…dupa cum ati putut observa din fotografiile cu Luna, 35x optic, si 140x combinat, lucru care ajuta deseori in vacante.
Fotografii cu Brasovul de pe dealul Tampa, de langa platforma unde scrie “Brasov”.




Un zoom ca asta te ajuta foarte mult, un exemplu de pe Piatra Craiului:

Am cautat un aparat cu o functie “automat” foarte buna…care sa redea culori frumoase si vii, lucru pe care-l facea si compacta veche. Dar parca noul Canon lucreaza mai bine pe automat, avand in vedere cate functii si chestii proceseaza.


Un aparat bridge ca al meu(nu toate) au si functii manuale…care iti permite exact la la DSLR sa setezi timpul de expunere, deschiderea diafragmei(apertura), valoarea ISO.

Canonul meu are si ecran rabatabil, care este destul de practic si l-am utilizat de multe ori…multi si-ar dori sa aiba.

Filmeaza Full HD, pentru mai multe videoclipuri puteti vedea ultimele 20 de filmari de pe canalul de youtube:

Ma intreaba Ana Maria ce camera de fotografiat ii recomand, personal i-as recomanda aparatul meu Canon sx40HS, insa nu cred ca-l mai gaseste si ii permite bugetul, zic asta fiind pe vremea cand l-am luat el valora peste 1700 RON…de aceea as trece la fratele mai mare Canon PowerShot sx50HS(link afiliat in oferta emag, aprox. 2000 RON, fiindca are cam aceleasi caracterstici ca si al meu, cu un zoom optic mai puternic de 50x.

Avantajul unei camere de fotografiat  bridge, precum a mea, este ca fata de un aparat foto DSLR care poate costa chiar mai putin, nu mai necesita investii majore…la o camera de fotografiat  DSLR obiectivele costa o avere, iar daca achizitionezi unul nu vei putea rezista cu cel “stock” fiindca e cea mai slaba alegere. Unde mai pui ca va trebui sa achizitionezi obiectiv dedicat pentru fiecare scena:portret, macro, panoramic, etc.

Cand am intrebat Canon Romania de un aparat foto care sa se descurce noaptea, la un pret rezonabil mi-au recomandat: Canon PowerShot SX240HS(Link Afiliat in oferta emag, aprox 900 RON) sau Canon PowerShot SX260HS(Link Afiliat in oferta emag, aprox 1000 RON), ele fiind si mai compacte decat bridge-ul meu si cred ca se descurca decent, n-am testat deci nu stiu sa-ti dau mai multe informatii!

Despre Linkurile Afiliate am discutat in articolul Afiliere 2.0.

Tagged

27 thoughts on “Camera de fotografiat perfecta

  1. Fost-ai la Cluuj și nu dat hir (de știre), să fi ieșit la o berulă! Ți-a plăcut orașul?
    Felicitări pentru alegere; e bun raportat la preț.
    Acum dacă e s-o luăm pe aia dreaptă, da: Canon-ul e foarte bun, la filmare întrece Nikon-ul. La fotografii, Canon-ul e mai dulce-n culori iar Nikon-ul mai rece dar asta insesizabil; la fotografie ambele sunt bune.

    1. Am fost la Cluj, mie mi-a placut orasul, atmosfera dar in special oamenii. Dar am anunat pe blog ca vin la Cluj si pe facebook parca.

      N-am comparat cu aparat foto din clasa cu el…dar un nikon la vreo 1000 de ron, nu se compara cu camera mea. Nu mai retin inca modelul.

  2. Ah ce imi faci tu mie cu aparatele astea! Le-as cumpara pe toate. Am pus ochii pe un Nikon anul trecut, Facea cam tot ce vroiam eu conform spuselor vanzatorului, numai ca era 3000 de lei. Dupa o saptamana m-am dus sa mi-l cumpar, desi ma durea inima de atatia bani si cand colo, nu-l mai avea si nu il mai aduceau pentru ca stateau cu el nevandut pe motiv de pret. O sa ma orientez catre Power Shot sx50hs. Mersiiiii.

    1. Eu zic ca e o alegere potrivita fiindca stie sa faca de toate…are multe alte functii de care n-am amintit, inca n-am testat nici eu tot ce poate. Ideea e ca bridge-ul asta, spre deosebire de ce am vazut pe la nikon…are niste aparate mai slabute care sunt bridge dar nu prea inspira mare lucru, stie sa faca ce face si un dslr dar te retine de la alte cheltuieli, care pe mine ma infioara.
      Mai am fotografii pe blog, iar pe zi face fotografii foarte frumoase, ba chiar si artistice.

      Si am uitat sa spun ca e MADE IN JAPAN, deci…cu toata increderea.

        1. Multumesc frumos, ideea era doar sa te ajut prin a-ti prezenta o optiune rezonabila pentru fotografie.

    1. Probabil ar fi mai criminal in mainile unui fotograf adevarat, nu un pozaci ca mine :).
      Eu zic ca trebuie sa facem sacrificii pentru pasiuni, cred ca nevasta ar trebui sa inteleaga unele lucruri…ba chiar e de folos atat pentru blog cat si pentru uz personal, vacante, familie.
      N-am publicat dar face niste portrete de senzatie 😀

  3. S-o stapanesti sanatos, Pato, sa te bucuri de ea si sa ne incanti si pe noi, cititorii tai, cu imagini de vis. 🙂
    Eu zic ca e ideal si pentru vacante.
    La DSLR-uri, noi, detinatorii de astfel de aparate, ne putem orienta si spre obiective all-around. Insa, profesionistii in fotografie recomanda un obiectiv special pentru fiecare tip de situatie in parte.
    Desigur, tu nu mergi la expozitie cu fotografiile, iar ei se refera strict la fotografia de arta. Si, in opinia mea o fotografie cu adevarat frumoasa nu are cum sa nu treaca prin photoshop.

    1. hei, ma jignesti “tu nu mergi la expozitie cu fotografiile” si daca vreodata o sa vreau sa fac una :D…ca am si unele fotografii artistice. Plus ca nu-s eu un artist prin definitie ca aparatul poate mai mult, cred eu.

      1. Imi cer scuze ca nu am inteles exact scopul achizitionarii acestei camere foto. 😀 😛

        Cum ziceam mai sus, in primul rand ar trebui sa te imprietenesti cu photoshopul. 😛 In lumea fotografilor profesionisti se pune mare accent pe post-procesare.

        1. Am zis in gluma ca ma jignesti, desi poate chiar o sa fac o expozitie de fotografie cand voi considera ca am ce sa arat, daca se va intampla asta.
          Nu imi place aceasta abordare, nu-mi place sa umblu in photoshop desi am vazut ca se poat trece de la culorile fade ale unui Nikon la culorile mai vii si jucause cum doar un canon reuseste sa le scoata “original” :))

          Cu mentiunea ca fotografiile din acest articol sunt in starea lor bruta, neatinse de vreun fel de soft de post-procesare!

          1. Cum adica Pato, acum imi jignesti tu jucaria? :)) Ti se pare ca Nikonul meu scoate culori fade? 😛 😀

            Stiu ca glumesti, insa eu acum vorbesc serios. Nu am nevoie sa umblu la culoare cand imi editez fotografiile. A, ca ador eu fotografiile super colorate asta e altceva, dar in general am vazut ca cei mai multi fotografi (barbati) prefera Nikon.
            Eu le iubesc pe ambele pentru ca le detin pe ambele. 😛

          2. Nikon in general, asa se spune…ba chiar am vazut cu ochii mei diferenta dintre un nikon si camera mea. E o diferenta la culori, luna mea era mai “galbena” decat cea facuta cu nikon care era cam “palida”.

            Chestia e de perceptie, mie imi place sa fie cum le vad cu ochiul liber…banuiesc ca in general percepem la fel nuantele.

          3. Te invit sa te uiti la cele mai recente fotografii realizate de mine(ieri) si integrate in cel mai recent articol si sa-mi spui sincer daca ti se pare ca au culori “palide”. :))

          4. N-am observat fotografiile :)), nici n-am comentat articolul :D.
            Dar am decis sa ma rezum la text. Sunt geniale fotografiile tale, chiar sunt invidios as spune.

  4. Isi face treaba foarte bine… Si din poze, pare ca se dercurca bine din toate punctele de vedere. Trebuie sa pun mana si eu pe un aparat foto cat de curand, ca nu se mai poate fara. Numai ca mai intai trebuie sa vorbesc cu sponsorii:))

    1. O sa ai tot timpul pentru asta, ai rabdare…si daca tot iti iei camera incearca sa-ti iei ceva comparativ cu a mea, fiindca de una compacta te vei plictisi repede si o sa vrei sa o schimbi mai ales cand o sa te lovesti de “limitari”

  5. Bestial arata Brasovul. Cred ca daca ar mai fi ramas sasii in numar destul de mare, era una dintrel candidatele serioase la cel mai frumos oras din Romania.

  6. Aparatele de tip bridge au o singura problema … un senzor cat unghia de la degetul mic – indiferent de megapixeli trecuti pe carcasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.