Blogging

Akismet face fata cu brio spamului

De aseara si pana acum dimineata am fost victima unui “atac” de vreo 250 de comentarii tip spam in mare parte despre castile lui Doctor Dree “Beats”. Vreau sa va spun ca Akismet, probabil cel mai recomandat plugin antispam si-a facut treaba cu brio, blocand toate acele comentarii nedorite.

Sfatul meu este sa folositi akismet, si in niciun caz combinatia captcha plus moderare… adica de ce naiba ti-ai pus captcha daca tot nu apare mesajul instant pe blog si mai trebuie si aprobarea adminului.
Eu unul nu folosesc decat akismet, si moderare pasiva ca sa zic asa… mai adaug manual la spam ce i-a scapat lui askimet si mai scot de acolo fiindca se mai intampla sa faca si mici erori!

Mie asa mi se pare cel mai normal!

Tagged ,

28 thoughts on “Akismet face fata cu brio spamului

 1. Si ca o completare la postul tau: DE CE MAI FAC OAMENII SPAM!?! Daca toate aceste comentarii ajung in spam? Mi se pare o tampnie sincer, o pierdere de timp.
  Eu spre exemplu am parte zilnic de 5-7 comentarii de tip spam, ce ajung in akismet bineinteles. Le verific rapid si le sterg automat.

  Cat despre Captcha… este cea mai enervanta metoda anti-spam care are consecinte grave: Reducerea drastica a numarului de comentarii.

 2. Spam-urile sunt facute pe toate platformele, eu cand am avut Datalife zilnic primeam 200 de spam-uri ( lejer )si numai din Rusia, De cand sunt pe wordpress nu am avut nici-un spam…

  @MadMike nu toti avem Akismet, si plus de asta, sunt foarte multe programe “SEO” care scaneaza nr. de site-uri si posteaza commentarii, chiar daca ai CaptCHa 🙂

 3. Si la mine isi face treaba Akismet-ul. Stai sa vezi cand o sa ajungi la PR4. Eu sterg zilnic 700 de comentarii SPAM.

 4. Eu n-am avut probleme grave din cauza spamurilor, insa de cele cu care m-am confruntat a avut grija tot akismetul.
  Bine te-am regasit!! 🙂

   1. Ooo da! La inceputul lunii. 😀 Am plecat in luna de miere imediat dupa nunta, adica pe 22 august si-am reinceput munca pe 5 septembrie. Inca ma reacomodez… =))))

 5. ..nu am decat 2 spamuri pana acum, dar a ajuns la spam si un coment de-al lui nea Costache…. Faza e ca azi nu am reusit sa comentez pe vreo 4 bloguri, ai idee de ce?

 6. Cel putin un spam saptamanal trece de Akismet, dar e bun pluginul, caci am avut si zile cu sute de spamuri, unele avand doar linkuri, sute de linkuri.

  1. cam asta mi s-a intamplat de aseara pana azi vreo 300-400 de comentarii am sters.

 7. “Akismet has protected your site from 2,072 spam comments already.
  There’s nothing in your spam queue at the moment.”

  1. “Akismet has protected your site from 1,622 spam comments already.” tu esti putin mai vechi ca mine si ai avut si pr4 😀 dar am tot timpul sa ajung la cifre “respectabile” pe care sincer nu mi le doresc 🙁

 8. Akismet nu prea face față la spam-urile autohtone.
  Alea străine… imediat le blochează, nu îi scapă nimic. Spam-ul în română… n-a ajuns încă nici unul în cazul meu unde trebuie.

  1. Pentru că sunt mulţi care le aprobă pentru a avea 1 -2 comment-uri în plus pe blog.
   Ieri şi eu am avut cam 250 de spam-uri blocate de akismet de la bing yahoo google ş.a.m.d. …

  2. Poate fiindca spamul romanesc e mai mic, ca proportii pe cand atunci cand se apuca aia din strainatate sa spameze… o fac in toata lumea.

 9. Şi eu am început să fiu spamată.. Să dea dracii ăştia cred că au aşteptat să fac un anişor. De ieri până azi 25 de spamuri blocare de Akismet. E cel mai bun .. şi îl recomand tuturor ce ştiu că au bloguri fie ele pe domeniu plătit sau pe subdomeniu. Că ăstora nu le e ruşine să spameze subdomenii. Eu folosesc Akismet şi fiecare comentariu trebuie să-l aprob. Aşa ca o măsură de siguranţă.

 10. Akismetul isi face treaba destul de bine si pentru blogurile made in spam made in Romania !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *