Viata

Berarii de la Times New Roman sunt chiar mai buni la bere decât la scris!

Ieri am pus mâna pe berea TNR sau berea Times New Roman. M-a lovit pe loc curiozitatea când am pus mâna pe ea și m-am convins că este berea redacției Times New Roman, site-ul celălalt de cultură pe care l-ar băga ăștia în dubă! Boala lor este satira și cică se tratează cu prescripție proprie, bere blondă de 4,5% alcool.

Oamenii ăștia cică se tratează cu berea TNR, chiar și în redacția Times New Roman. Așa își găsesc ei inspirația, invocând zeii alcoolului. Niște țărani, pardon români! În toate țările civilizate berea la serviciu se servește la 0.33, prea de neam prost băieții ăștia de la TNR. Dar au o scuză, au făcut berea un pic mai suplă, doar 4.5% alcool într-o zi de vară, prin transpirație nu mai ai nimic când îți pune fiola cei de la ITM. Băieții ăștia sunt niște masochiști în toată regula, pe lângă faptul că se auto-flagelează păstrând tradiția redacțiilor comuniste, adică n-au instalat un aer condiționat acolo la birou…te miri că beau berea și la temperatura camerei să se mai evapore din alcool.

Niște ne-oameni, ăștia de la TNR, dar inteligenți! Deștepți foc, mânca-i-ar norocul au realizat că nu pot trăi din scris și singuri, așa că au mers pe calea bătătorită a succesului, în România. S-au făcut bodegari, dar au și alibi pentru “prietenii” care ar vrea să se împrumute la ei sunt scriitori, adică muritori de foame! Te miri că mușterii ăștia sunt și oameni citiți, parcă vor să îi calce pe urme celebrului dramaturg român, Ion Luca Caragiale. Mă refeream să facă bani și să plece în exil. Acum ii zice emigrație, detalii!

Să revenim la berea TNR, că-ci ea este și trebuie să și rămână subiectul acestui articol. Îi comparam pe amatorii ăștia cu unul dintre clasicii literaturii române mai sus, dar cum să compari berea lor amărâtă cu berea, deja celebră, Nenea Iancu. Măi, parcă este o idee mai bună berea Times New Roman decât berea Nenea Iancu. Dar trebuie să recunosc că nu am mai băut de mai bine de două luni berea clasicului dramaturg, așa că promit să revin pe blog cu un duel al celor două beri, când le găsesc pe amândouă în magazin. TNR nu am mai văzut dar am să caut, iar de cealaltă deja nu prea mai este “under ground”, o să devină în curând “prea mainstream”.

Berea TNR
Ei zic că este bere blondă (fără potențiatori de culoare, gust, arome). Mai zic că e naturală, că e bere datorită ingredientelor: apă, malț, hamei și drojdie. Tot ei o descriu că o bere blondă lager craft. Ar fi și ușor dospită, de zici că-i iaurtul ăla “prea că la țară”. Izvorul și fabrica ar fi poziționate, în Transilvania, să nu-mi spună că au pus și un strop de sânge, eventual de virgină, că nu-i mai crede nimeni.

Eu zic că e de o nuanță blond ceva mai închis, că să nu fiu acuzat de rasism. O blondă mai arămie, mai bronzată. Clar nu e palidă, din aia blond platinat sau “pale ale” cum îi zice acum la modă, dar nici blondă. Poate era a mea mai maturată, dar mi-a plăcut la aspect.

Mirosul și el plăcut! Sincer am uitat să trag pe nas cu simț de răspundere, la viitoarele beri promit că acord mai multă atenție criteriul olfactiv.

O bere cu o puternică aromă amăruie, dar un amar plăcut nu unul din acela grețos.

Savoarea asta amăruie merge perfect cu plusul pe care îl are la capitolul aciditate. Zic ei că și dioxidul de carbon este natural, rezultat din fermentare.

Este o bere simplă, corectă. Parcă îmi trezește o oarecare nostalgie, fiindcă îmi aduce aminte de o bere de când eram copil “Harghita”. Doar că este doar un sentiment și sunt convins că nu este similară. Pe vremea aia eram copil, nu beam bere doar gustăm un pic să văd cum este. Plus că gustul de copil, ar fi potențat orice aromă amăruie. Vreau să zic că poate doar contextul să îmi pară la fel.

Țin să preciez că apreciez berile locale, cu atât mai mult pe cele artizanale, consider că o bere proaspătă chiar și ieftină este mai bună decât una care a fost îmbuteliată acum un an și depozitată te miri unde.

Berea asta aduce în același timp și cu o bere din aia la draft, pe care o bei la +30 de grade pe plajă să zicem după ce ai jucat volei vreo 30 de minute la orele amiezii.

A mers ca uns! Și am cam multe mențiuni dar trebuie să o fac. Nu prea agreez berea când este frig afară, ăsta e sistemul meu interior, refuză berea migrează le vin. Cum parcă n-aș mai manca salate de când dă frigul și prefer murăturile.

E chestie personală, nu se aplică tuturor… veți zice unii că e nebun cel care a scris, poate alții vă veți regăsi. Nu judecați, luați cu pâine!

Tagged ,

1 thought on “Berarii de la Times New Roman sunt chiar mai buni la bere decât la scris!

  1. E bună berea TNR. Am avut și eu o dată ocazia să o savurez.
    Fac treabă bună băieții de la TNR, așa cum fac și cu sutele de articole funny pe care le publică anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.