Viata

Bancile

>Nu inteleg ce atata galagie cu bancile astea, toata lumea spune ca: “te fura, ca nu stiu ce”; poi ce nu se stia asta si cand au apelat la ele?Credeti ca rezolvarea este sa dati bancile in judecata? Rezolvarea bancilor este sa dea statele in care opereaza in judecata?

Daca ar fi sa ne uitam la istoricul bancilor si la aparitia lor, ar fi lesne de inteles ca bancile sunt institutii financiare legale, ce opereaza sub juristictia legii ca niste camatari legali.
Bancile au aparut din nevoia oamenilor de a imprumuta anumite sume de bani si din ingradirea si condamnarea bisercii asupra practicilor de camatarie. Astfel un important om al vremii Lorenzo di Medici, capul importantei familii Medici care avea o influenta deosebita in Florenta, a incercat si a si reusit sa “updateze”practica contestata, sa o faca legala si chiar apreciata de societate. El a schimbat modul de castig din dobanda perceputa de camatari el a impus comisionul (banuiesc ca e comisionul de risc din zilele noastre de care se plange toata lumea) din dorinta de a intra in legalitate si a nu mai fi contestat de Biserica Catolica.
Dar si acesta s-a confruntat cu o criza importanta datorita rau platnicilor, dar si-a revenit prin extinderea afacerii in marile orase europene, din asta au invatat mai tarziu bancile moderne si au impus celui care primeste creditul sa ofere garantii cum ar fi cele ipotecare sau a altor persoane numite garanti, lucru care a dus la marea criza ipotecara din SUA si care a fost startul crizei economice mondiale, sau macar pretextul inceperii ei.

Oare voi nu intelegeti ca cine are putere asupra economiei modiale sau regionale are si putere politica mondiala sau regionala?  Bancile  au acest tip de putere.
Stiind aceste lucruri, nu stiu daca as avea curajul sa lucrez cu bancile, in mod clar as evita pe cat posibil sa o fac.Ar fi bine totusi daca apelati la banci sa cititi contractul si clauzele acestuia cu foarte mare atentie si chiar de mai multe ori daca aveti oarece dubii ar fi bine sa apelati la un consilier juridic pentru a va lamuri acele paragrafe dubioase.

6 thoughts on “Bancile

  1. >Banca e o afacere profitabila conceputa de Cavalerii templieri aka evrei care au vrut sa faca o camatarie mai trendy.

  2. >s-a ajuns ca bancile sa fie mai mult o necesitate decat o optiune. In societatea de astazi esti obligat sa ai de-a face cu bancile si sa fi umilit in ultimul hal, exemplu declaratile alea in care trebuie sa le zici practic si cat porti la papuci. Cel mai bine e sa stai cat mai departe de banci chiar daca e destul de greu.

  3. >Pentru depozit, o pusculita e mai buna .
    Iar de furat, nu ma plang, la cat primesc eu alocatia pe card .

  4. >Da, e destul de riscant sa te joci cu bancile. In zilele noastre este ceva la ordinea zilei ca fiecare persoana sa aiba credite/rate la banca. Probabil pentru ca oamenii nu mai fac fata, iar criza economica i-a bagat pe toti in mai multe datorii.

  5. >Cunosc foarte multi oameni chibzuiti care au reusit sa traiasca foarte bine pana acuma fara sa aiba de a face cu bancile (fara sa se imprumute)… Cand vroiau ceva incepeau sa stranga "la ciorap".

Leave a Reply

Your email address will not be published.