Viata

Amintire de pe bicicletă

Cu această poveste am participat la un concurs, dar consider că e frumos să împărtăşesc şi cu voi experienţa!

“Cea mai frumoasă amintire cu o blicicletă, fiindcă nu pot spune “cea mai frumoasă amintire pe bicicletă” în adevăratul sens al cuvântului, veţi afla mai tarziu că la un moment dat nu mai eram “călare” pe ea, a fost într-o vacanţă de vară.
Se întâmpla că mă aflam la bunici, în nişte locuri foarte dragi cu dealuri frumoase, păduri dese şi pesaje impresionante. Pe atunci îmi amintesc că nu exista asfalt în localitate (sat frate, sat! că de, avem origini la ţară şi nu ne este ruşine), era interesant să încep cu “pe vremea aceea” însa am doar 22 de ani încă şi nu prea venea bine că mă îmbătrânea prea mult expresia şi nu dădea bine la doamne.
Uite că am adus vorba şi de frumoasele patriei, ei bine nu fară rost fiindcă au un rol determinant în povestea mea…defapt factorul declanşator îl reprezintă o “EA”.
Imaginaţi-vă: eu un baieţel de clasa 3-4-a doar ce învăţase să mearga pe bicicletă(prima lui bicicletă, un Pegas din două bucăţi verde… dar un pegas urât băi fraţilor! V-am amintit că sunt tânăr, nu-i asa? Bicicleta aia avea 22 de ani acum 15 ani, probabil) se plimba pe un drum de ţară, o vede pe fata visurilor… din copilarie fireşte, dar să-mi spuna cineva că prima dragoste se poate uita, fiindcă eu nu-l cred. Şi acum imi place de ea… dar n-am avut curajul să-i spun vreodata (ştiţi voi, viaţa…), trece frumos la deal “la trap”, copilul, pentru a se face observat însă fata nu-l baga în seamă. Dupa ce-şi face curaj, copilul din mine se gândeşte că trebuie să-i atragă atenţia şi pleacă într-un sprint, cum doar pe final de etapă prin Turul Franţei mai vezi. Bicicleta Pegas se inclină într-o parte şi în celalată, biciclistul îşi lasş rapid greutatea de pe o pedală pe cealaltă, accelerase foarte rapid probabil atinsese cea mai mare viteză din viaţa lui pe bicicletă… doar că atunci când ajunge în dreptul fetei, într-un moment de neatenţie (fireşte că trebuia să vadă, dacă se uita la el) se prăvăleşte pe jos, cu tot cu bicicletă… vă ziceam că era vară, drum neasfaltat… nu trebuie să vă imaginaţi că săracul s-a făcut praf( julit la mâini, pe o coapsă şi-un genunchi începuseră să-i şiroiască sangele, simţea în timpane cum îi crescuse tensiunea). Fata se oferă să-l scuture, insă el refuză… se ridică, îşi ia bicicleta şi pleacă.

15 thoughts on “Amintire de pe bicicletă

 1. Hehe, ce orgolios s-a dovedit a fi Pato al nostru. 😛 Era ocazia ideala pentru infiriparea unei povesti de dragoste. :)) Mai ales ca fata era impresionata de necazul tau. Dar tu te-ai tinut tare. :)) Si acum regreti. 😛
  Si eu am avut tot un Pegas verde. Dar nu mi s-a parut deloc o bicicleta urata. Nu am cazut niciodata. Si nici nu voiam sa atrag atentia baietilor mai mari… :))

  1. Poate cand era noua era frumoasa, dar eu m-am bucurat de una care arata vai de mama ei :D… poate am pierdut sansa, dar oricum eram mult prea mic, pentru a suferi mult prea tare 😀 ca dupa finele vacantei ne desparteam cel mai sigur.

   1. pai ia vezi cum faci sa redevii cuminte ca ne suparam, la mine nici nu s-a uitat, a ramas la fel, pana acum…

    1. nu prea ma mai interesat conceptul de PR sincer sa fiu de multa vreme :)), sa vedem ideea e ca nu am idee in cotro sa o apuc cu blogul inca…si asta incepe sa devina o problema.

 2. :))) Iti dai seama daca era asfaltat copilul se julea foarte tare iti putea sparge capu sau mai stiu eu ce am patit si eu asa ceva in urma cu cativa ani si m-am facut praf 😐

 3. ufff…tu nu stii ca femeile adora sa sara in ajutorul cuiva? bine, conteaza si cat le intereseaza persoana cu pricina, dar tu te-ai tinut tare :))
  pegasul meu era rosu 🙂

 4. Frumoasa amintire. Si cred ca ai avut un curaj admirabil sa-ti iei bicicleta si sa pleci, fara sa lasi sarmana fata sa te ajute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.