Viata

Am luat țeapă la volum, dar se pare că dpv calitativ sunt ok!

Astă toamnă vă spuneam că am luat țeapă cu vreo 33% din căpșunile comandate (cele care trebuia să le primesc drept bonus). Oltenii după ce că greșiseră și nu-mi trimiseseră bonusul de volum care îl aveam la 100 de stoloni de căpșuni comandați, adică (+50) de stoloni, lucru și agreat în scris, încercau să mute cheltuielile tot la mine, cheltuielile de transport. Nu am fost de acord așa că oltenii mi-au tras țeapă, nu mi-au m-ai trimis volumele agreate inițial și am rămas cu comanda fără bonus, care probabil nu aș mai fi comandat-ul inițial fiindcă bonusul îmi cobora prețul de transport pe care l-am platit o dată și efectiv mă costa prețul stolonului cât era precizat în prezentare.

Calcule! Țeapă! Nu m-ar fi durut atât de tare dacă valoarea transportului prin curier negociat de ei nu era aproape cat 40% din valoarea coletului meu…ce ar fi însemnat să plătesc încă o dată transportul…încă o țeapă din care numai eu aveam de pierdut.

Din fericire materialul săditor pare să fi fost de calitate.

Preconizez că într-o săptămână dacă vremea este agreabilă 20% din ele vor înflori. Am achiziționat 3 soiuri: timpurii, remontate și târzii. Cele târzii sunt mai slab dezvoltate, dar există și ele pe acolo.

Preconizez că familia va consuma căpșuni în acest an, chiar de pe moșia lui Pato. Agricultura de subzistență poate da roade.

7 thoughts on “Am luat țeapă la volum, dar se pare că dpv calitativ sunt ok!

 1. Frumoasa initiativa! Pe langa capsuni intentionezi sa mai plantezi si altele ? Pacat de situatia cu semintele. De ce nu ai incercat sa le cumperi de la Dedeman, Brico ?

  1. Calitatea este oarecum îndoielnică. Iar prețul este mult mai mare. Am dat cam 146 de Ron pe 100 de bucăți și trebuia să fie 150 de bucăți cu bonusul.
   La magazinele de bricolaj la prețul asta îți dau 25 de bucăți și cine știe cât timp au stat prin depozit. Uite o ofertă pe la mijloc dar și asta https://shop-agroland.ro/gradina-si-livada/2624-stoloni-capsuni-albion-galeata-50-buc.html este destul de slabă, din punct de vedere financiar.

   Când te referi la altele? Te referi la căpșuni sau altceva? In toamna lui 2019 am plantat alti stoloni de căpșuni primiti cadou, dar cu seceta de anul nu s-au topit și nu s-au prins.

 2. Felicitări! Chiar apreciez, mai ales că sunt obișnuit cu aceste fructe și mare fan. Poate ajungi și să vinzi în timp 🙂

  1. Mă îndoiesc, nu am un teren așa de mare, dar dacă le întind în toată zona unde am pomi, cred că aș avea mai multe decât aș avea nevoie. Dar as face dulceață, sirop, etc dacă vor fi momentan în exces. Mai dăm la familie, în stânga și în dreapta. Toată lumea este fan căpșuni, eu sincer sunt cu pepenele roșu :)). Încerc să pun câțiva. Apreciez și pepenele galben, dar sa fie dulce, zemos și parfumat, dacă nu are acești factori nu prea sunt încântat.

  1. Pe aici, a plouat zilele astea. Și căpșunile arată din ce in ce mai bine, de fiecare dată când ajung pe la moșie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.