Viata

Am altoit pentru prima dată cais pufos de toamnă în corcoduș sălbatic

Am un cais tomnatic din acela cu mult puf, care se face prin octombrie, care cel mai probabil va fi perimat în urma procesului de contracție al casei.

Ținând cont de aspectul prezentat mai sus și că moșia lui Pato este împânzită de corcoduși am decis să altoiesc caisul cu pricina pe corcoduși. Astfel, în iarna asta pe la sfârșitul lui ianuarie am procurat din cais niște “lacomi” sau crengi anuale. Crengile le-am procurat în două rânduri la o săptămână sau două distanță pentru că nu eram sigur care sunt bune. Prima serie le-am ținut în folie alimentară depozitate în frigider (erau mai subdezvoltate atât subțiri cât și scurte). A doua serie tot în folie alimentară au ajuns, dar nu încăpeau în frigider așa că le-am ținut într-un spațiu de depozitare de la bloc, întunecat și răcoros.

Se pare că ambele serii de altoi au rămas în verde, lucru care m-a bucurat. Așa că azi înainte de a tăia corcodușii am verificat crenguțele dacă mai sunt verzi să nu căsăpesc pomii degeaba.

Am altoit în scoarță.

Am avut și erori. Am uitat sa iau banda izoler așa că am apelat la bucăți din folia alimentară pentru a strange bine zona de altoire. Improvizăm, când dormim!

Prima mea altoire, 5 nuielușe pe 4 crenguțe portaltoi. Nu am tăiat pomii portaltoi pentru altoi exclusiv, nu știu dacă va dăuna, dar am zis că fiind prima altoire să nu pierd pomii cu totul.

Sper să se prindă și să le meargă bine, fiindcă am în gând să fac la anul o operațiune similară pentru a aduce niște fructe de gutui în gospodărie de la cineva care știu că are niste minuni de gutui.

6 thoughts on “Am altoit pentru prima dată cais pufos de toamnă în corcoduș sălbatic

  1. Cand eram puradel, mai mereu ma uitam la vecinii care si-au altoit tot felul de pomi. De cand cu online-ul am lasat balta zona aia, stiam cate ceva la nivel teoretic pe atunci, dar nu m-am uitat sa vad cum se face asta, macar la nivel de cunoștințe generale.

  2. Felicitări pentru încercări!
    Aștept un tutorial step by step ca să scot nectarine din piersici cu pruni 😬

  3. Să te bucuri de roadele lui. Personal cea mai mare plăcere gustativă am avut-o când am gustat din primele fructe ale mărului pe care l-am plantat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *