Viata

Ai putea sa scrii o carte?

Am vazut ca este la moda sa scrii carti, biografii, toata lumea are…
M-am gandit de multe ori, as putea sa scriu oricand o carte, o drama romantica, dar mai astept evenimente fiindca mereu se poate intampla ceva mai rau, sau astept si eu finalul ala fericit.

O poveste de scris am, dar nu stiu daca as scrie o carte, am deja blog si nu-mi place sa scriu lucruri mult prea personale. Nu-s actor, nu-s un personaj, sunt eu si nu-mi place sa fiu privit “gol” de cei multi…exista o placere in intimitate, dar cu public nu stiu cine se simte totusi comfortabil macar.
Cand scrii chestii in care te regasesti, e ca si cum ai povesti…ca si cum te-ai dezbraca de niste haine ale sufletului, haine pe care nu trebuie sa le vada oricine.

Sa inventez lucruri, nu stiu daca as putea…trebuie sa fii un bun arhitect sa construiesti in detaliu si sa ai o imaginatie bogata, care sa sustina povestirea cu “delicii”.

Clar ca sa public eu o carte sau chiar sa o scriu, mi-ar trebui un EDITOR deosebit de bun si de rabdator care sa ma ajute sa o scriu corect.

Poate vreodata, viata mea o sa simta nevoia sa-si povesteasca “soarta”!

Tagged , ,

13 thoughts on “Ai putea sa scrii o carte?

 1. Nu stiu cum se face dar, cateodata ai subiecte care se potrivesc de minune cu unele dintre ideile mele, pe ordiena de zi. Chiar azi am demarat un proiect nou – Comunitopia – blog utopic, despre tot felul lucruri pe care le credeai imposibile – in care, noi “editorii”, vreau sa ne punem mintea la treaba sa inventam povesti sofisticate si aproape credibile, bogate in detalii cat se poate de reale.

  Azi am scris un articol (primul de acest gen) despre ELI – proiectul european de dezvoltare al laserilor de mare putere, din care si tara noastra face parte. Am descris in detaliu modul de functionare al acestui laser. Cine este interesat il poate citi aici: http://comunitopia.ro/laserul-cu-magurele-va-fi-cel-mai-puternic-din-lume/

  Evident, nu am exercitiul scrierii, dar pentru inceput cred ca m-am descurcat. Ce zici? 🙂

 2. Da as vrea:D insa fictiune…nu as avea insertii si note personale, totul inventat, insa este cam greu…am tot felul de idei insa nu imi gasesc timp sa le notez. Mi-ar placea ca intr-o zi sa citesc o carte scrisa de tine.

  1. Cele mai interesante povesti mi se par cele inspirate, dupa expresia “viata bate filmul”, un scenarist oricat de bun ar fi nu va putea bate o poveste care s-a intamplat in realitate deja cu lux de amanunte. Asta asa se intampla.

 3. La cate carti am tot citit, sincer ma inhiba ideea de a scrie o carte. Nu, nu cred ca oricine poate sa scrie o carte, si cand zic asta ma refer la o carte care sa merite a fi citita, care sa nu imi iroseasca timpul si energia.
  Pentru a scrie o carte iti trebuie inclinatie inspre asa ceva, inspre arta de a scrie. Caci e o arta. Poate voi dezvolta subiectul 😛

  Nu stiu cum mi-as povesti viata. Intr-un timp, o faceam prin intermediul scrisorilor, ii scriam prietenei respective cu lux de amanunte prin tot ce treceam. Si ea mie. Dar mi-am pierdut capacitatea asta, de a povesti 🙂

 4. nu e atat de usor sa scrii o carte si nici profitabil nu mai e. spre ex radu conatantinescu a scris un articol in care a clarificat ca dupa ce cartea a fost publicata s-aapucat sa faca un blog sa faca public ideile lui caci nu se merita.

  1. inteleg, am auzit si eu ca nu e profitabil …nu neaparat pentru bani as face asta, stiu ca nu este o mina de aur decat daca castigi la loterie si in acest domeniu!

 5. Exista ceva numic realitate si succes, o carte o poti scrie si la calcualtor, o scrii in 2 ani.
  Sua mai rapid avand in vedere ca o pagina poate fi scrisa si intr-o ora dar si in 20 de minute, tot ce e posibil.
  Intrebarea e, crezi cu adevarat ca poti scrie o carte care sa se cumpere?

 6. oricine poate scrie o carte dar nu se stie cati cititori o sa fie sau cati iti va aprecia gandurile puse pe hartie

 7. Daca vrei biografie horror, ti-o dau eu pe a mea, un text care arata adevarata fata a Romaniei si a sortii copiilor care se nasc aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.