Viata

Ai grija de tine!?

Sper sa nu devin prea stresant cu atatea sfaturi, atatea semene “!” si indemnuri pe acest blog, dar simt nevoia sa o fac.
Nu stiu daca stiti, probabil cei care ma urmaresc de ceva vreme cunosc acest amananunt, m-am nascut ce putina vreme(nu ca ani, ci ca perioada a anului), astfel ca luni am fost la medicul de familie sa-mi dea trimitere pentru analize de control.
Am aflat fara prea mare uimire ca iarasi sistemul isi bate joc de mine, nemaifiind asigurat desi am dus cele necesare(sunt student si prin lege sunt asigurat) si medicul si-a facut datoria si a dus mai departe la cei de la casa judeteana de asigurare de sanatate.
Asta este, se pare ca soarta are alte planuri nu ma vrea asigurat!
Lasand problema asta mai veche deoparte, n-am de gand sa ma bat cu morile de vant, fiindca m-am convins ca sistemul este defect, iar institutiile statului sunt la pamant, astazi am fost la un laborator de recoltare si analiza si am lasat acolo parte din mine.

Voi acordati atentie preventiei medicale sau va este frica de ace si preferati sa va intalniti mai tarziu cu bisturiul?
Eu in fiecare an in perioada asta a anului imi fac analize, stiu ca acum vreo 2 ani a fost o dispozitie nationala si aceste analize erau obligatorii pentru toata populatia.

Aveti grija de voi!

Tagged

13 thoughts on “Ai grija de tine!?

 1. Am grija de mine mai mult prin ce fac, nu am mare incredere nici in laboratoarele de analiza, de multe ori rezultatele fiind din alt film decat probele recoltate

  1. Aici nu stiu ce sa zic, parerile sunt impartite… n-as putea spune ca am avut probleme in aplicarea serviciilor medicale. Mai naspa e cu “birocratia” idioata.

 2. Sa vezi daca apucam sa ajungem la pensie ce se va intampla…Ca cei care dramuiesc acum banii ne spuna ca nu avem sanse sa fim acoperiti dupa calcule, adica sigur nu va fi nimic in visterie..

  1. =)) ar fi bine sa o faci, totusi e si efectul placebo benefic daca crezi ca esti sanatos ca esti bine e in regula. Multi pica psihic si sistematic fizic cand afla ca au o boala desi daca n-ar fi stiut ar fi ai dus-o ani buni chiar si fara sa simta durere 😀

   Life is strange.

 3. Casa de asigurari functioneaza oribil asa ca nu ma mira ce ti s-a intamplat.
  Eu analize mi-am facut mai mult de nevoie si in rest probleme relativ normale: o rinita care se transforma si in faringita(amigdalita …etc), niste eczeme, probleme cu nervii …etc :))

  1. Mi-au iesit analizele bune, sunt in parametri functionali… dar ce pot sa zic sunt in perioada de garantie =))
   Daca nu la 20 de ani simti ca poti muta lumea din loc, atunci cand?

 4. Imi fac si eu analize destul de des, dar nu in mod preventiv, ci pentru ca e nevoie. Din pacate, ma cam ingrozeste si pe mine intregul sistem al sanatatii…
  Ti-au iesit ok analizele ? 🙂

  1. da! Din fericire sunt tare ca un tanc rusesc si fiabil ca o masina germana =)) si sensibil ca un poet francez =))

Leave a Reply

Your email address will not be published.