Viata

Agricultură de subzistență 3

Vă promisesem într-un articol precedent că va voi arăta cum arată treaba cu ridichile.

Joi după amiază am fost la moșie, unde am întreprins mai multe activități, printre care am mai semănat niște ridichi. Am ales să vă arăt și vouă fiindcă mi s-a părut interesant modul în care erau pregătite.

Efectiv sunt 3 benzi, pe care am ales să le pun la una două săptămâni distanță în pământ pentru a putea avea “trufandale” o perioadă mai întinsă de timp.

Revenind la modul în care erau pregătite acele semințe erau împachetare într-o bandă de hârtie, gen hârtie igienică (bine, nu era hârtie igienică) lungi la 1.6 m. Era drăguț fiindcă asigura atât distanța între plante cât și faptul că nu trebuie să te chinui cu semințe atât de mici să le semeni în linie nu apropiate una de cealaltă. Pe unele cum ar fi la salată le ia vântul dacă adie.

Ideea e că am făcut un mic șănțuleț am fixat banda după ce am desfăcut-o, apoi am acoperit cu pământ și am udat mai apoi.

Pare simplu să faci agricultură de subzistență în ziua de azi, acum rămâne de văzut ce va ieși din pământ.

Tagged

12 thoughts on “Agricultură de subzistență 3

  1. Pai dacă am o “palmă mai generoasă” de pământ, dacă în direcția asta am investit să putem manca noi, copii și bunicii lor ceva mai sănătos, mai calitativ și garantat din punct de vedere “chimic”, nu este păcat să las terenul pârloagă?

   Am gândit cam așa terenul 1/3 curte, 1/3 grădină, 1/3 livadă (dacă mai este nevoie mai punem și printre rândurile de pomi cate ceva).

   Eu încerc, anul trecut am avut răsaduri de cumpărat dar nu știi exact ce iese. Am zis sa încerc să învăț procesul de la sămânță (momentan cumpărată) până la legumă.

   Acum e mai dificil încă, dar când ne vom muta acolo va fi mai eficient. Poate o sa avem și un solar, am văzut ceva la e-redoo foarte frumos, micuț și eficient.

 1. Vor iesi ridichi cu siguranta, sau cine stie, daca tot e vorba de subzistenta… oricum ar fi avem nevoie de agricultura…multa bafta!

  1. Mulțumesc pentru încurajare! O să revin cu un articol când va fi cazul să pun pe masă ceva din acele minuni, ridichi de lună.

  1. Mă îndoiesc, alea negre de toamnă se fac mai mari…dar la mine nu au crescut totuși imense, ba chiar au rămas mărunte anul trecut. Am văzut că se practică la roșii, lumea fiind mare amatoare de roșii la +800g. Eu am luat soiuri mai normale, chiar și roșii chery.

    1. Vrei să zici că ies pur și simplu? Adică din sămânța care cade natural pe sol? Mai iese și la mine prin grădină ceapă și usturoi. 🙂

     1. Super tare! Înseamnă că sunt o “specie invazivă”. Oricum mie mi se par delicioase. Am avut anul trecut, și socrii mei aveau din alea cat pumnul de tâmplar din ăla care bate cuie cu palma :))). Cică ale mele sunt roșii, că erau micuțe îți dai seama, dar gustul mai acid mai intens și chiar mai dulce nu se compară cu nimic…ei au avut producție, dar …la gust mai sexy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.