Viata

Agricultură de subzistență 2

Ieri am început sezonul 2021 de agricultură de subzistență, la micul nostru teren.

Am plecat la drum cu gândul să “zugrăvesc” pomii. Complementar acestei activități, bănuiesc că ați văzut articolul trecut, am decis să sădesc (cred că îi spune) o bandă de ridichi.

Faza este că pomii mei abia au un an, toamna lui 2021 vor celebra anul 2 la mine în grădină, sunt încă subțiri în grosime și acest fapt m-a reținut în ai “trata” cu var. Așa că am zis pas operațiunii “zugrăvitul” pomilor.

Am rămas la un singur aspect, săditul ridichilor. A fost foarte simplu cu banda aia din hârtie. Chestia este că din trei benzi, am îngropat doar una. Am zis că voi sădi la cate o săptămână două distanță, ca să pot avea recoltă pe o perioadă mai întinsă de timp.

Voi reveni cu ceva fotografii data viitoare.

În altă ordine de idei mi-am făcut un recensământ cu ceea ce aveam. Concluzia este că trebuie sa fac achiziții: alveole, pământ universal (mraniță din comerț), câteva semințe: fasole pentru păstăi late dar tufe, roșii, ridichi, castraveți, arpagic, usturoi, cartofi, poate voi mai încerca o dată cu mazăre.

4 thoughts on “Agricultură de subzistență 2

  1. Mult de muncă la casă. Nu zic că nu e fain să consumi produse din propria grădină, dar mi se pare destul de greu să le cultivi. Mai ales dacă nu stai acolo. Și din păcate serviciul e o problemă. Cel puțin pentru mine.

    1. Întradevăr, dar eu experimentez acum în perspectiva mutatului acolo… Firește nu știu când se va întâmpla, fiindcă mi-e greu sa estimez cât va dura procesul de finanțare, proiectare, construcție, detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.