Viata

8 martie, ziua internationala a femeii

Ziua de 8 martie 2011 a inceput destul de simpatic  pentru mine, ne avand acces la internet de ieri, pe la ora 16:00. Astazi cand am venit de la facultate nu era nici electricitate, ce sa ma mai  plang de internet… Imi spun ca n-am nimic de pierdut si hotarasc sa trag un pui de somn. Cand ma aflam intre o stare constienta si o senzatie de bine, incep colegii de pe palier sa tipe, sa sara, sa faca ca toate cele. Venise curentul, ca incepuse frigiderul sa bazaie.
M-am trezit, am realizat ca este venit si netu’, scriu la status:” a venit netu’ si pe strada noasta!”.
Credeati ca am uitat si am scris doar asa titlul, sa fie?
Nu! Astazi e mare sarbatoare, dar si maine o sa fie… si mai mare
Am cautat putin pe google, sa ma documentez:

Traditia celebrarii femeii dateaza inca din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv maretii zei din Olimp aveau o zi in care sarbatoreau pe zeita Rhea, zeita-mama a tuturor, asociata deseori cu pamantul.via

Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte cîteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.
Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începînd cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care pînă atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

În România în ziua de 8 Martie se sărbătoreste Femeia. Pânâ în decembrie ’89 se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii.via
Eu tin sa le urez la multi ani femeilor din viata mea, in mod special mamei care mi-a dat viata.
De asemenea doamnelor si domnisoarelor care imi  viziteaza si imi comenteaza blogul!
La multi ani, dragelor!
Cabron & Don Baxter – Femei [Official track by Hahaha Production]
Tagged , , , , , ,

14 thoughts on “8 martie, ziua internationala a femeii

 1. >nu-i asa ca avem senzatie de parca am fi gituiti cind nu avem acces la net? 🙂
  Frumoasa sinteza pt 8 Martie!

 2. >bine puctat articolul.dupa 89 s-au schimbat multe sarbatori.Credeau ca astfel scapa de comunism.Lasand asta deoparte, voi ura si eu un La Multi Ani pentru toate femeile.

 3. >Imi place ca esti documentat! 🙂 De la greci ni se trag toate, hehe. Iti multumesc frumos pentru urare, dar in primul rand apreciez ca nu ai uitat de mama ta, caci mamele ar trebui sa fie pentru noi toti cele mai importante femei din viata noastra 🙂

 4. >Hehe, nici eu n-am avut net pana azi. Parca e o conspiratie sau ceva :)) Oricum, urez si eu La Multi Ani tuturor femeilor, Mamei mele si tututor mamicilor de pretutindeni 🙂

 5. >Eu le urez "la multi ani" doar daca imi promit ca si ele imi vor da cadouri de Ziua Barbatului.

 6. >@BaiatulCuPizza
  Scuze ca ma bag in seama, dar nu pot sa nu observ :))
  Adica tu oferi urari, dar astepti cadouri ? :))

 7. >Bai lasati la naiba ziua barbatului. e o mare porcarie. sa fim seriosi, orice barbat care tinela o femeie din viata lui (mama, sora, sotie, iubita, amanta, fiica, bunica, etc.) abia asteapta sa vina 8 martie. De ce? pentru ca vrea sa le vada feicite atunci cand le face urari sau le daruieste o floare.

 8. >Mulţumiri pentru urări şi felicitări pentru articol, Basil ! Nu pot să nu remarc cu plăcere că nu ai uitat să pui link spre sursă. Bravo !

Leave a Reply

Your email address will not be published.