Viata

13, berea si politistii

Se face ca azi dupa ce am terminat un examen, fiind cald am hotarat impreuna cu un coleg sa achizitionam “corpul delict”/”arma crimei” cate o doza de bere rece. Ne savuram noi berea pe o banca mai retrasa, fiindca colegul n-a fost de acord sa mergem intr-un parculet de frica sa nu ne luam amenda de la politie… cand apar 2 indivizi cu chipie AKA “politistii”.
Cu un zambet mustrator “Ce faceti mai baieti aici”, era clar ca noi incercam sa consumam “corpul delict” si ne intretineam intr-o discutie despre viata.
Nu galagie, nu panarama doar vorba si bere… si totusi ni se cere sa ne legitimam, “actele la control va rog” ca niste buni cetateni le prezentam si ne amuzam cum se poate sa fie azi 13 si sa ne prinda politia ca bem o bere in spatii publice.

De ce este ilegal sa faci asta, atata timp cat suntem majori si nu deranjam pe nimeni?
Am scapat doar cu un avertisment, baieti buni… s-au gandit ca probabil si ei ar fi baut o bere rece pe caldura aia.

Tagged ,

16 thoughts on “13, berea si politistii

 1. Este ilegal deoarece „consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății”. În public sunt copii, copii sunt influențabili. Dacă ei văd asta pe stradă vor trage concluzia că e ceva normal și deci vor începe și ei să consume (deși mulți deja o fac.. trecem peste)

  cam asta e ideea, oricum. Nu e ceva ce se face în public. E una din chestiile care provoacă dependență, unul din păcatele lumii… alcoolul se consumă doar în locuri special amenajate, așa cum ar trebui să fie și cu fumatul (știu că Ana mi-ar da dreptate aici).

  Bineînțeles că nu se va da nici o lege ca toți cei care fumează în public să fie amendați… ce-ar mai fi? S-ar inventa „cabine de fumat” și ar fi mai dese decât cele telefonice…

  1. o sa ma confomrez… o sa fiu un bun exemplu pentru tanara generatie atunci insa daca ma vede la o terasa ca beau bere nu-i tot aia?

   Sa subventioneze atunci statul bauturile racoritoare pentru studenti si elevi fiindca berea e mai ieftina.

   1. Eu, ca neconsumator de băuturi alcoolice știu prea bine cât de enervant e faptul că berea e mai ieftină!! DISCRIMINARE, am zis!

    Teoretic terasele ar trebui să fie mai la dos, separate de un gard sau ceva… un fel de plasă sau un gar dintr-ăla de lemn….să nu fie direct sub ochii lumii…

    1. 🙂 o sa fiu mai atent, oricum nu inteleg de ce n-am mers la o terasa poate fiindca aia de langa Caju era inchisa…

   2. și oricum, apare gândul că: acel lucru se bea „acolo”. Nu e ceva ce se face oriunde. Când vei crește mare și vei merge ”acolo” vei putea consuma și tu

 2. Altadata mergeti intr-un spatiu amenajat special pentru consumul de alcool si ati terminat povestea. 😛 Oricum mie mi se pare mai frumos la terasa decat pe o banca retrasa.

 3. Mi-am adus aminte de petrecerea burlacitelor cand dimineata la 5 noi beam bere pe o banca in parc, ca treaza n-as fi facut-o.:)

  1. da mai am inteles… urat din partea mea, am ucis bunul simt 🙁

   Si cum a fost petrecerea burlacitelor 😀 ?

 4. eu stiu ca e ilegal consumul de alcool in loc public neamenajat.. (nu stiu formula corecta). Din ce stiu regula nu e numai la noi. In alte tari, de exemplu, n-ai voie sa ai sticla de alcool desfacuta pe strada (ma rog, doza).
  Cam dubioasa situatia, de ce nu la o terasa? .. acasa/camin? 😛

 5. Politia si legea lor impotriva consumului de alcool in spatiul public..o prostie 😀

 6. Habar nu aveam ca exista o lege care iti interzice sa bei alcool in public ( nici nu m-am confruntat vreodata cu “problema” asta), dar, totusi, shame on me ca nu am stiut!
  Oricum, am citit un comentariu mai sus cum ca alcoolul si tutunul provoaca dependenta, dar ca fumatul in public nu ar putea fi interzis. Daca le punem pe picior de egalitate atunci de ce nu ar fi interzis? Asta-i asa…discriminare intre vicii. Zau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.