Uncategorized

La inceput a fost CUVANTUL!

Asa parca incepe viata… si asa trebuie sa continuie, nu stiu ce va fi la sfarsit.
Eu personal sunt capricorn, nu stiu daca e caracteristic zodiei dar am observat ca ma pot baza pe oameni care provin din aceasta parte a zodiacului. Nu o sa incep acum sa caracterizez fiecare zodie in parte ca n-am avut tangente prea mari cu fiecare din zodii in parte, dar am ceva prieteni care ma pot baza pe ei ca-s punctuali si ca au cuvant. Bine asta poate sa fie o intamplare!

Ideea e urmatoarea ca in ziua de azi din ce in ce mai rar dau peste oameni care isi tin cuvantul dat. Cuvantul dat este o chestie de onoare si educatie, care oamenii neseriosi nu-l respecta.

A crede pe cuvant este o alta sintagma tot din vechime care se refera la faptul ca un om de cuvant poate sa garanteze verbal numai orice fel de lucru, chiar si o afacere de milioane de euro, pe cand unul pe care-l stii ca e neserios te gandesti de 100 de ori chiar si cand semnezi un contract.

Ma dispera oamenii care n-au cuvant, fiindca devine “cuvant de ordine” sa fii neserios in ziua de azi… de la cel care intarzie la o intalnire, la cel care trebuie sa-ti dea o suma de bani si te amana tot timpul, pana la mincinosii cu certificat de “pinochio” pe care nu-i mai crezi dar fiindca esti serios si ai o intelegere cu ei iti faci partea ta din intelegere. Fireste ca pe viitor eviti sa mai ai legaturi cu ei… dar uneori n-ai ce face.

Spre exemplu am un prieten foarte bun, care pe langa defectul ca intarzie tot timpul sau de cele mai multe ori este un tovaras pe care te poti baza…doar ca el intarzie intre 15 minunte si 2-3 ore. Bine dar asta nu e un factor care sa afecteze prea mult prietenia noastra, insa nu pot sa spun ca nu ma deranjeaza.

In ziua de azi cuvantul dat mai valoreaza ceva? Pe vremuri era onoarea, care te putea costa si viata…

10 thoughts on “La inceput a fost CUVANTUL!

 1. De cuvant ma tin intotdeauna. O problema mica am si eu cu punctualitatea. Mereu sunt intarziata. De la 5 la 15 minute… 🙂

  1. Pai cand stabilim o ora, nu-ti dai cuvantul ca o sa fii la timp acolo? 😀

   5-15 minunte sa zicem ca e rezonabil desi nu e misto sa astepti. iti zic ca nu imi place de asta incerc sa nu fac lumea sa ma astepte, dese ori ma pun in situatia de a astepta.

   Merg pe principiul “ce tie nu-ti place altuia nu-i face!”

 2. Pe vremuri…bine zis, Pato. Din pacate, la vremuri noi, oameni noi. 😀 Acum, lumea nu mai promite, pentru ca stie ca nu se tine de cuvant. Rar cand cineva zice si face!
  Sunt deosebit de incantata ca lately nu mai intarzii la job. 😀

  1. Culmea este ca lumea promite, dar nu se tine de cuvant!

   E un pas inainte, dar cum tu o capricoarna era posibil sa intarzii? (ne faci rasa de rusine!)

   1. Uite ca era, eu ma mir ca acum nu mai e posibil! :)) Sa ma vezi, sunt punctualitatea intruchipata. 😛
    Pe mine ma enerveaza si aia care zic: eu nu promit nimic ca nu stiu daca o sa ma pot tine de cuvant. Si scapa de orice obligatii, de orice responsabilitate. Nu se implica deloc.

     1. Da, nici asa nu e ok… cica nu stiu daca ajung atunci, dar ce facem prietene? O lasam balta fac
      “afaceri” cu altcineva.

      Dar vezi tu Nice uneori n-ai ce face, asta e situatia.

 3. Aici este vorba de onoare, de caracterul oamenilor si de cei 7 ani de acasa. Oricum, am observat ca lumea nu mai promite si nu-si mai da cuvantul atat de usor …

  1. Dar totusi cred ca toti avem cunoscuti care nu prea isi tin cuvantul… chiar daca e vorba de o simpla intarziere la o intalnire.

 4. din pacate sa ajuns sa spui una si sa facem alta,pe vremea lui Tepes parca nu era asa :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.