Bani, Uncategorized

Falsa impresie a mâinilor curate!

Nu-mi plac oamenii care “se poartă cu mănuși”!

Mă refer la propriu, de când a început pandemia isteria mănușilor a ieșit la iveală, arătând teoretic o atenție la igienă.

Zic teoretic fiindcă, eu nu cred că soluția corectă o reprezintă acele mănuși de latex: mă refer atât în comerț cât și în alimentație! Lucrul ăsta este valabil atât pentru prestatori cât și pentru beneficiari!

De ce cred asta? Banii sunt jegoși, sunt infecți la propriu și nu ai de unde sa știi asta daca nu ai avut rulaje imense de bani zilnic.

Dacă consideri că mănânc din ăla turcesc întreabă pe cineva dintre apropiați, care e piețar sau casier la un mall.

Dacă nu te speli pe mâini o zi întreagă, în condițiile în care operezi bani, aș crede că este mai “infect” și la fel de murdar ca și cum ai curăța cartofi din câmp, cu mâinile goale, vreo 4 ore.

Faza este că jegul de pe mâini îl conștientizezi, dar ăla de pe mănuși nu prea. Astfel când când mănuși prin bucătării parcă nu mă încântă prea mult! Prefer ca omul acela, bucătar, manipulant, ajutor de bucătar să nu poarte mănuși dacă nu are vreo plagă deschisă ci să se spele ori de câte ori este nevoie. Veți spune dar bucătăria nu are treabă cu banii, nu are dar și în bucătărie sunt obiceiuri care adună pe mâini potențial patogen dacă nu sunt respectate anumite proceduri.

Asta e unul din piticii mei, nu mă băgați în seamă!

Tagged

15 thoughts on “Falsa impresie a mâinilor curate!

  1. Mi-ai adus aminte de emisiunea aia de pe TLC cu oameni care au o tulburare obsesiv-compulsivă. Care efectiv făceau curățenie în casă de n ori pe zi.

    1. Mărțișoare ai comandat online? Piața o faci decât de la supermarket? “De la tradițional market” nu?

      1. Dacă e așa s-ar putea să devină valoroși. Nu ar strica să pun și vreun strat de cartofi 🙂 anul ăsta, ar fi prima data 😉

        1. Astea da experiențe noi. Vezi cu dăunătorii cum faci. Eu ultima oară când am plantat ardei iuți, au crescut, au rodit și au făcut păduchi (afide). Într-o săptămână mi s-a dus toată plantația. Mai că lăcrimam lângă tulpinile moarte.

          Nu îi stropisem cu nimic?

          1. Eu nu am mâncat niciun ardei iute, dar am mâncat dovlecei, roșii, sfecla roșie, ridichi negre și varză 🙂 și ceva fasole păstăi. Și am pus și ridichi, castraveți, căpșuni și spanac și salată și mazăre și morcovi, pepeni roșii, galbeni, etc. Am pus de toate. Dar cu pandemia, ba cu nașterea, ba neudate, ba plantare prea devreme, ba prea târziu…

          2. Nu am pământul meu momentan, dar am crecut pe lângă bunici care erau agricultori. Cred că am înclinația asta în vene și fierbe acolo.

            Ce este crescut în curtea ta, cu munca ta, este cel mai bun. Cu timpul o sa ajungi expert – trial and error :))

          3. Da, în timp cu practică poate și puțină teorie și dacă/ când ne vom muta mai tragem și cu ochiul la ce fac cei de acolo fiindcă e mai mult sat din fericire, decât zonă rezidențială vom reuși să ne descurcăm mai onorabil în grădină. Una peste alta suntem mulțumiți de primul nostru an în “agricultură”, mai mult ne-au ajutat părinții dar am fost și eu pe acolo.
            Patolina s-au bucurat acum la diversificare de bunătăți virgine in ale substanțelor chimice. Păstăi, dovlecei, câțiva ardei grași(subdezvoltați), sfeclă roșie…a fost super să le avem.

            Mă uit și îmi fac cruce când mai cumpăr cate ceva din comerț și le uit prin frigider două săptămâni și nici măcar nu are o pată sau ceva, zici că sunt că în ziua în care le-am cumpărat.

          4. Cu gust de carton ud… Zici că toate sunt castraveți :)) fără gust de castravete.

            Am avut o experiență cu o conopida :)) cred că a zăcut prin bucătărie vreo 3 săptămâni, morcovii de lângă ea au început să devină mediu pentru mucegai și conopida nu avea nici pe naiba
            :)) La temperatura camerei. Faza e că în general cumpărăm puțin, dar câteodată ne mai dau părinții în cantități mai mari și apare posibilitatea asta de a se mai strica că nu prea gătesc 2kg de morcovi intr-o săptămână, cumpăr jumătate de kg sau daca sunt mari iau 3-4 morcovi,că prefer sa se strice la comerciant decât la mine acasă. Asta când nu cumpăr de la market că acolo toată lumea ia mai normal :))

          5. Pai anul 2020 a fost primul an 🙂 de agricultură, a fost secetos. Eu sper că restul să fie mai buni decât 2020.

            Se întâmplă! Și eu tot așa vreau sau stropit cat mai puțin și dacă se poate bio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.