Uncategorized

Este greu…dar ne vom descurca

Este un an dificil pentru toată lumea din punct de vedere financiar. Firește că există și excepții, care întăresc regula, cărora în perioada asta de criză le-a mers mai bine cel puțin din punct de vedere financiar.

Dacă mulți au rămas cu ochii în soare din primăvară, pentru alții lunile ce au urmat s-au schimbat la culoare. O umbră pare că se așterne peste cei mulți, “winter is coming”.

Nici în lunile ce vor urma, cel puțin până la începutul lui martie 2021, nu pare să se întrevadă lumina. Din ce în ce mai multe proiecte vor înceta sau se vor termina conform planificărilor, în schimb pare să nu apară ceva din urmă. În acest context vor apărea și alte disponibilizări.

Clar incertitudinea e afectează atât pe noi cât și multe afaceri. Dar atât în afaceri cât și în plan personal că să răzbești trebuie să te adaptezi. Nevoia, va reprezenta un impuls motivațional impresionant care ne va ajuta să ieșim din zona de confort care ne va obliga să luăm decizii.

Acum mai mult că niciodată înțelegem filosofia de a nu ține toate ouăle în același coș. Acum firește filosofia există și de-a lungul timpului a fost testată de nenumărate ori… Dar generația de după ’90 nu a trăit efectele pe pielea ei și cum e mai greu să învățăm din greșelile altora, spre exemplu a celor care în perioada 2007-2011 erau de vârsta noastră, acum pare că avem ocazia să experimentăm pe propria piele.

Clar, într-un mod sau altul ne vom descurca. Puțini vor fi cei care vor pierde cu adevărat lupta. Statisticile vor arăta, la final firește, că vom fi învingători și vom fi răzbit și acest hop.

Cred că azi, mai mult ca oricând în ultimii 5-10 ani, ne gândim că am fi putut face anumite lucruri mai bine, că am fi putut lua decizii mai oportuniste, că puteam face puțin mai mult. Important totuși este să nu cădem în melancolia a ceea ce puteam face ieri și să ne concentrăm pe ceea ce putem face azi pentru un mâine mai bun, mai sigur.

Personal mă gândesc la cum aș putea să procedez pentru a diversifica sursele de venit ale familiei, care în acest moment se rezumă la niște forme clasice, prea clasice pentru aceste vremuri.

Cred că majoritatea dintre noi ia în calcul potențiale scenarii, în vederea aplicării și sau adaptării unor soluții personale.

Nașterea unei idei

Leave a Reply

Your email address will not be published.