Uncategorized

Am avut senzatia de a fi strain in propria tara

Weekendul trecut, am avut placerea sa-l leg cu doua zile de concediu si sa merg impreuna cu iubita la Baile Tusnad.
O statiune privita destul de reticent, asta fiindca probabil lungimea partiei nu este impresionanta, cluburile nu prea sunt la ele acasa, iar centru cu apa termala te duce cu gandul la persoanele de varsta a treia.
Daca sunteti in cautarea unei statiuni in care sa va incarcati bateriile, o zona linistita o recomand, pe langa Vatra Dornei unde am fost la finele anului trecut si ca idee are cam aceeasi destinatie.

Ce m-a frapat este faptul ca oamenii acolo vorbesc maghiara, peste tot, din fericire n-am avut probleme de comunicare dar cred ca mai degraba esti intampinat in maghiara decat in limba romana, nu intru in polemici etnice nu asta vrea sa remarc, repet nu am avut nici o problema de comunicare pe unde am intrat am dat eu primul un “Buna ziua!”, vesel si zgomotos si poate ca asta m-a salvat, oamenii mi-au raspuns intr-o romana cu accent ardelenesc, simpatic de altfel pentru un munteano-moldav ce sunt.
Cred ca se vorbea maghiara in proportie de 80% prin zona aceea, deci este bine sa va pregatiti cu rabdare si voie buna. Oamenii mi s-au parut destul de primitori si serviabili, trebuie doar sa fii OM, trecand peste impresia ca in tara ta ti-ai dori sa fii intampinat doar in limba nationala.

Cred ca m-as mai intoarce in zona, ca sa pot sa ma dau cu sania pe lacul Sfanta Ana, care este inghetat!

2 thoughts on “Am avut senzatia de a fi strain in propria tara

    1. N-as putea-o numi o problema, e drept ca e ciudat, insa am fost tratat decent pot sa trec peste asta atata timp cat n-am patit chestii nasoale, pe care le-am mai auzit pe la altii. Eu sper ca nu am fost un caz fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.