Sport

Start sezonul de biciclist!

Vă spuneam că în pandemie, bicicleta a fost un bun extraordinar. Făceam piața destul de des, niciodată nu am fost oprit de poliție fiind în șa.

În schimb, când schimbam tipul de pedale eram aproape de fiecare dată tras pe dreapta.

Anul acesta abia acum am scos bicicleta din “balcon”. Știu o țin în aer liber, nu e ca și cum ar fi plouată sau ninsă, dar nici foarte recomandat nu este. Am văzut niște urme de rugină pe lanțul antifurt.

Am umflat roțile la aproape 8 bari, am dat cu WD-40 pe foi și pinioane și am pus-o la treabă. Își face treaba foarte bine, schimbă perfect cred eu. Nu sunt mare expert în ale ciclismului, nici nu pot să mă las pe coarnele alea încovoiate.

Este o bicicletă achiziționată second-hand, nu se mai produce dar eu o găsesc super. Merge cu viteză, urci pante cu înclinații destul de mari, fără prea mari probleme (eu nu mă simt într-o formă fizică de invidiat). Nu m-am dat niciodată jos de pe bicicletă, când am urcat orice fel de pantă. V-am zis că schimbă vitezele negreșit. Echivalentul bicicletei mele o puteți găsi pe Decathlon aici.

Aveți biciclete?

Tagged

9 thoughts on “Start sezonul de biciclist!

 1. Eu fac mix. Merg cu bicicleta pana la pista de alergat, dau cateva ture acolo, apoi ma intorc. In total, undeva la 30-40 de minute pe zi. Pauza de masa. Bine, cu ceva pauza acum… c-a plouat cam tare si am umblat prin afara orasului.

  1. Am uitat să menționez că pe vremea asta ploioasă și-a reluat locul de depozitare:). Te-ai pus pe sport, nu glumă dacă bagi zilnic!

 2. A parcurs vreunul din voi 80 Km într-o zi cu bicla? 8 h de pedalat, cu pauză activă de mers pe jos la 4 h – 30 minute. Încercați :p

  1. Am parcurs maxim 17 km, învârtindu-ma prin oraș. Sincer cu bicicleta asta cred că aș putea parcurge distanța deși… Pare incredibilă pentru un nepregătit. Dar mai ales pentru ce ar însemna o bicicletă clasică.
   Cu o cursiera, ai alt spor la pedalat, mergi cu viteză. Mă uit la semafor în oraș, nu m-am claxonat nimeni până acum, firește încerc să mă poziționez astfel încât să nu încurc traficul.

    1. Ma bate gandul totusi sa trec la o cursiera.
     In momentul de fata sunt pe single speed. Pentru mine este tot ce am nevoie, dar daca mai ies cu niste colegi de munca, ma alearga rau de tot prin trafic. Mai am si top speed-ul mic pe un singur pinion si cand ajung la maxim, deja dau precum un hamster.

     Si da, durerea inseamna rezistenta mai tarziu, deci o accept.

     1. Cum povesteam, cursiera este din altă categorie…am aproape 8 bari în roți. Chiar și una entry level, cum este Tribanul meu.
      Acum depinde, dacă nu mergi pe stradă cu ea mai bine iei MTB, te mai ajută la denivelări, la borduri, cu asta trebuie sa te dai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.