Braila-Galati, Sport

“Rivalitate” de oameni proști: Brăila – Galați

Se spune că competitivitatea este benefică și duce spre progres, dar când duci competitivitatea spre rivalitate și o asezonezi cu ceva agresivitate gratuită nu mai realizezi cât de penibilă a devenit situația.

Este cunoscut că gălățenii și brăilenii, în general nu se înghit. Nu este și cazul meu. Eu văd rivalitatea asta strict neproductivă, fiindcă nu face altceva decât să limiteze oamenii și comunitățile din care ei fac parte.

Exemplu

Săptămânile următoare echipele fanion de fotbal, a celor două municipii vor juca meciuri de baraj pentru promovare. Da, vorbim despre performanță în sport. Înțeleg necesitatea de a fi competitiv la orice nivel, dar Dacia Unirea Brăila și Otelul Galați vor juca două meciuri de baraj pentru a promova din liga a III-a în liga a II-a.

Meciurile de baraj pentru promovare Oțelul Galați – Dacia Unirea Brăila sunt programate pe 22 mai ora 18:00 pe stadionul Oțelul.

Returul barajului va avea loc pe 29 mai, ora 17:30 pe Stadionul Orășenesc Însurăței.

Probabil sunt câteva sute de oameni care nutresc sau vor simți ură pentru echipa adversa și pentru susținătorii ei, neținând cont că situația este oarecum penibilă…vorbim de liga a III-a.

Cea mai bună echipă să câștige!

Tagged , ,

2 thoughts on ““Rivalitate” de oameni proști: Brăila – Galați

  1. M-am detasat atat de mult de fotbal si de ce se intampla acolo incat nu imi vnie sa cred. Cand eram mic cred ca stiam jumatate de campionat, ca jucatori, pozitii, orice. Acum nici nu mai deschid stirile sportive, pur si simplu ignor si ma amuz de cum se comporta fanii echipelor. E haos si la noi cu Petrolul si ideile unora. 🙂

  2. Dacă e fairplay e Ok. Dar sunt din păcate jucători foarte buni și talentați care nu sunt fairplay ci sunt vedete fabricate. Dacă este să ne aducem aminte faza cu copilul ăla mic și Messi

Leave a Reply

Your email address will not be published.