Sport

Radoi si cativa de zero

Vara asta se poarta Radoi. Mirel Radoi. Pentru cei mai putin familiarizati cu sportul rege, care, va vine sa credeti sau nu, este fotbalul, Radoi este un fost jucator de fotbal, care a jucat in special la Steaua. Spun in special, pentru ca a mai fost si prin tarile arabe, insa acolo – fie vorba intre noi – pot juca si eu daca ma antrenez o vara pe maidan. Tot pentru cei neofiti in ale balonului rotund, Radoi a fost considerat un fotbalist bun – legenda spune ca a fost dorit chiar de catre marele Mourinho, insa a gasit mai greu drumul spre Vest decat cel catre Est.

La 34 de ani, Mirel si-a pus subit ghetele in cui – asa este expresia, deci luati-o ca atare – si va deveni antrenor in Liga 1. Desi doar in povesti te mai dai de trei ori peste cap si te transformi in altceva, iata ca se poate si in fotbal sa te culci fotbalist si sa te trezesti antrenor. Acest lucru este posibil in special daca esti finul nasului care trebuie, in speta al lui Gigi Becali, care detine clubul Steaua. Daca nasul te considera potrivit sa antrenezi, vei antrena Steaua, adica echipa dupa care tanjesc unii tehnicieni toata viata, dar asta este problema lor. Problema lui Radoi este ca nu are licenta de antrenor, dar nici asta nu este o problema, pentru ca s-a gasit solutia inregimentarii lui – doar vorbim despre un fost club al armatei – in functia de director sportiv. Si uite asa, se naste urmatorul proverb: n-ai carte, ai parte!

by  adrian.haisan 

Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael ‘Tex’ Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates, licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

 

Sincer, nu inteleg aceasta graba a lui Radoi de a veni antrenor la Steaua acum, fara scoala de antrenori – e adevarat, cu scoala vietii, in conditiile in care putea sa o faca si peste doi ani, cand isi lua licenta PRO! Mai mult, acum vine dupa o performanta de exceptie pe care Steaua a obtinut-o cu Costel Galca la conducere, asa numita tripla istorica (titlu-Cupa Romaniei-Cupa Ligii), astfel ca momentul alegerii sale nu pare cel mai inspirat. Apropo, nici n-a apucat saracul Galca sa sarute trofeul de campion, ca a si fost anuntat ca e somer, cu toate multumirile de rigoare. La noi, ca la nimeni!

In fine, de cand s-a anuntat ca Radoi vine la Steaua, este o isterie generala pe site-urile de specialitate: pasii lui Mirel sunt numarati, gandurile ascultate, soaptele culese din zbor, totul pentru ca suflarea microbista – ma suparam daca nu foloseam si expresia aceasta – sa nu piarda nimic din astelizarea lui Radoi.

Sosirea asta tumultuoasa imi aduce aminte de un episod celebru, in care Gica Hagi era numit selectioner al Romaniei, la doar 36 de ani, fara un dram de experienta in antrenorat, cu misiunea de a califica nationala la Mondialul din 2002. Trebuia sa trecem la baraj de modesta Slovenie, astfel ca toata lumea din FRF era sigura ca ii va asigura lui Hagi un piedestal de pe care sa intre fulminant in noua cariera. Rezultatul il stiti, iar faptul ca Regele nu si-a facut nici acum un nume printre marii antrenori spune probabil multe despre cat de bine este sa o iei cu inceputul.

Tagged ,

6 thoughts on “Radoi si cativa de zero

  1. Mi-e greu să privesc fotbalul ca pe un sport tocmai din cauza tuturor jocurilor de culise. E grețos. Mie îmi pare rău de oamenii care sunt foarte buni la ceva și sunt îndrumați înspre ceva asemănător, că hai că poate. Hagi e cel mai bun exemplu pentru a evidenția faptul că a practica un sport e ceva cu totul diferit de a-i antrena și a-i pregăti pe alții în evoluția lor ca sportivi.

    1. El are abilitati de antrenor, dar nu de manager…el poate sa descopere si sa indrume pusti, are cativa pe care el i-a promovat cand erau pusti. Riberi, arda turan, torje, luchin si cred ca au mai fost cativa tineri care s-au mai si pierdut pe drum dar aveau potential.
      El nu e antrenorul de rezultate, el poate fi antrenorul de tinere talente, poate sa inspire. E si asta un dar sa vezi talentele, ar trebui sa se indrepte spre scouting si traning de tineri, sa lase echipele care vor rezultate in baza altcuiva.

  2. Radoi nu-si poate lua licenta pro pentru ca nu are nici macar bac-ul … deh … era fotbaliator si n-avea timp de prostii … ce-i aia liceu ?, BAC ?

    1. Lasa ca o ia repede, diploma de BAC, dar totusi e dureros sa ajungi la o varsta si sa-ti dai seama ca puteai face ceva la un moment dat si acum sa incepi sa te chinui.

  3. O s-o pateasca Steaua rau… acum nu comentez nimic mai mult, dar vine vremea cand o s-o fac…nu se poate asa ceva, Radoi antrenor? Pai ce, suntem in ultima liga a fostbalului romanesc? Si mai ales cand ai un patron ca Becali…te-ai ars! Uite ca nu m-am abtinut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.