Sport

Le Mans 2012

Ce inseamna cursa de la Le Mans?
Este o cursa automobilistica de anduranta ce dureaza 24 de ore( mai multe am vorbit in articolul “Cursa de 24 h de la Le Mans”).

Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2012 are loc in weekendul asta, 16-17 iunie!

Site-ul oficial al cursei de la Le Mans(Franta) este www.lemans.org, loc de unde am imprumutat si fotografia.

Anul trecut competitia a fost foarte disputata insa un prototip audi a reusit sa castige trofeul cel mai ravnit in lumea automobilistica.
Le Mans inseamna foarte mult atat pentru lumea sportului cu motor cat si pentru masinile de serie, fiindca aici sunt dezvoltate noi tehnilogii pentru a asigura fiabilitatea masinilor, a pneurilor si a tot ce tine de un automobil. Toti producatorii de pneuri Michelin, Dunlup, Pirelli isi indreapta cercetarea si investesc in dezvoltarea unor materiale compozite durabile pentru ca performantele automobilelor sa creasca datorita anvelopelor folosite.

Anul acesta vor participa si doi soferi amatori, mai exact 2 gameri extraordinari care au reusit niste rezultate formidabile in jocul simulator Gran Turismo.

Sunt curios daca cei de la Audi vor reusi sa-si pastreze titlul in fata celorlalti concurenti.

In seara asta au loc calificari pe Eurosport si Eurosport2!

Tagged , , , ,

7 thoughts on “Le Mans 2012

 1. am permis de al 18 ani jumate( de ca am asteptat pana in vacanta de vara, ca sa nu ma complic cu scoala) e drept ca nu am masina, dar mi-ar place.
  Imi place sa conduc, nu-s un pasionat insa cursa asta ma fascineaza, Nice masinile alea merg 24 de ore cu viteze poate de 320 km/h 😀 si o medie de peste 200 de km/h

 2. Cred ca este cea mai buna cale de a oferi ceva reclama firmei.
  Recunsoc ca eu is inebunit dupa masinile ce fac parte din marca Audi.

  1. intradevar banuiesc ca fiecare cumparator auto isi doreste fiabilitate din partea masinii pe care si-o doreste… iar masinile germane in general erau si inca sunt recunoscute pentru acest lucru. Ele sunt apreciate tocmai pentru acest element.

 3. Abia o astept…iar o s-o aud pe mama cum imi tine morala ca stau cu ochii doar dupa masini…ca si-n cazul turului Frantei, unde stau in fata televizorului ore-n sir 😀

 4. porsche a pierdut titlul demult. si degeaba au modelul 318, tot audi e in frunte. pacat!

  1. personal nu am inteles de ce pegeut nu mai participa la acceasi clasa cu audi protip 1… defapt s-a retras de tot din competitie pegeut, iar pescarolo are doar o masina. Ce naiba se intampla nu inteleg. Porche cred ca se bate la alte clase nu la prototip 1 sau 2 cel putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.