Sport

Ce sporturi vor practica copiii din toamnă?

Peste tot, la televizor, auzim expresia “modul nostru de viață s-a schimbat” din cauza pandemiei generate de virusul SARS-COV-2. E drept că fiecare dintre noi încearcă să se adapteze noilor condiții în care ne trăim în continuare viețile. Până la urmă despre asta e viața, să poți să te bucuri de ea indiferent de context.

Probabil cei mai puțin afectați și în aceeași măsură cei mai afectați sunt, au fost și vor fi copiii.

De ce spun asta?

Copii se adaptează cel mai rapid, dar de regulă orice schimbare ii influențează într-o direcție sau alta, aici intervine înaintea societății familia ca amprenta asupra copilului să rămână una pozitivă.

Din păcate sporturile de echipă nu mai sunt recomandate a fi practicate atât de cei mici cât și de cei mari pentru a reduce riscul de a contacta și răspândi mai apoi virusul.

Nu putem renunța la mișcare, fiindcă se știe din antichitate, nu?

“Mens sana in corpore sano”

Ce ne rămâne de făcut?

Ei bine trebuie sa ne îndreptăm către sporturile individuale, asta cel puțin până vor apărea mai multe vești bune.

Dacă copilul meu ar fi la vârsta adecvată să țină o rachetă în mână, cred că în aceste condiții aș încerca să o îndrept spre sportul alb.

Se știe că nu este un sport ieftin, este destul de costisitor atât ce tine de echipament dar și de costurile ce țin de antrenament.

Daca vorbim de echipament trebuie sa amintim de racheta de tenis plus accesorii, mingii de tenis de antrenament, important este și ținuta vestimentară și încălțămintea.

Încălțămintea de tenis trebuie sa fie adaptată suprafeței pe care se desfășoară antrenamentele și chiar meciurile propriu zise. Acest lucru având un impact asupra integrității celui care practică sportul. De asemenea, este recomandat ca la fiecare șase luni de utilizare a unei perechi de pantofi de tenis să fie schimbată pentru a reduce riscul de deformare a piciorului.

Totuși, cred că în ultima vreme în România acest sport a prins mai mulți adepți atât în rândul părinților, cât și a copiilor care și-au găsit noi modele cum este Simona Halep, spre exemplu.

Cum spuneam și în articolul precedent, o dată cu deschiderea noului magazin Decathlon în Braila sportul devine mai accesibil și pentru locuitorii celor două mari orașe vecine.

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.