Fun

Nu vrem autostrăzi în Moldova! E de ajuns A7 pentru liniuțe!

Fac parte din generația care a crescut cu Fast and Furious, cele adevărate, nu filmele conspiraționiste de acum, ci Fast and Furious unde mai vedeau o liniuță între Domenic Torreto și răposatul Brian O’Conner. Generație care la vârsta de acum, teoretic ducem în spinare țara asta. Că frâiele țării le-a hotărât tot lipsa de implicare a aceleași generații, prin absenteism la vot (nu că ar fi avut cu cine vota, dar așa de exercițiu civic).

Menționez că nu vrem autostrăzi în Moldova, nu vrem infrastructură! Avem pistă de “drag” pe centura neterminată a Bacăului, dar recepționată politic!

Probabil au făcut-o că să îi arate lui Fraierul ăla de la Suceava de Mandachi că 1 metru de autostradă nu se pot bucura decât melcii sau broaștele țestoase, cele din urmă nu prea le găsești decât prin Dobrogea, deci Mandachi a făcut autostradă pentru melci!

Statul român prin decizională și executivă a dorit să îi de-a praf lui Mandachi suceveanu’, că au plantat în inima Moldovei o pseudo autostradă, folosită de moldoveni că autostradă. Când dăm de ea, zici că-i Autobahn-ul nemțesc. Polițiștii nici nu pun radarul pe ea fiindcă știu și ei că este că cireașa de pe tort, doar că șoferii mănâncă sâmburele!

Acum vă las să vă imaginați…16 km de autostradă. Vine românul cu BMW-ul lui din 2006, cu 170000 de km reali in bord pentru fiecare roată. Să vă povestesc acum cum este folosită autostradă A7 din Moldova (lângă Bacău) pleacă șoferul lansat de pe drumul european, că de’ este drum expres, deci are pe undeva la 110 km/h, bagă în ultima treaptă și îi dă talpă…după primii doi km ajunge la 140 km/h și în urma lui deja au fost două accidente, norul de fum rezultat din janghina de BMW a afectat vizibilitatea pe cele două benzi. Frumosul de la volan încă ține pedala de accelerație în podea sperând să ajungă macar la 180 km/h fiindcă este live pe Facebook. Șoferul BMW-ului are telefonul cu paharul de cafea de la peco Intr-o mâna și țigară cu volanul în cealaltă. La un moment dat motorul de 2.0 diesel este întrecut de un Logan, cu motor de 0.9, al unei companii de distribuție. Fiindcă șoferul își ia rușine, și fiindcă nu mai accelera, retrogradează o viteză și îi dă iar talpă…cu chiu cu vai atinge viteza de 145 de km/h. Uitasem să vă relatez că de la 120 volanul avea o vibrație, dar ajungând la 145 mașina tremura din toate încheieturile. A ajuns la km 12 de autostradă, trebuie să frâneze agresiv altfel s-ar fi înfipt în cele două coloane de mașini formate la ieșirea de pe autostrada Moldovei. Polițiștii dirijează sensul giratoriu! BMW-ul iese pe banda de urgență, împins de șoferi inimoși, și-a dat ultima suflare împăcat că a putut să gonească le prima autostradă din Moldova.

Revenind la ale noastre, nu vrem autostrăzi în Moldova!

Nu vrem fiindcă autostrăzile distrug, prin implementarea și utilizarea lor, ecosisteme naturale. Ori, noi vrem să păstrăm această regiune cea mai nepoluată și virgină regiune din Uniunea Europeană.

Dorim chiar să interzicem prin lege deplasarea cu sisteme motorizate! Nici măcar avioanele să nu survoleze, la nicio altitudine cerurile Moldovei! Dorim să aibă acces pe drumurile publice doar vehicule cu tracțiune animală (tradițională), și electrică. Autostrada Moldovei A7 își va schimba direcția de utilizare, fiindcă se alfă în zonă limitrofă a Bacăului, vom dezvolta cel mai mare Hipodrom din Romania și cursele cu șarete vor deveni atracția zonei.

Aviz arabilor, că le vom manca “măliguța”! Dar îi invităm să investească alături de noi, fiindcă am auzit că au sămânță bună de cai și noi avem “răsărită” foarte bună de spart, în tribune!

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Nu vrem autostrăzi în Moldova! E de ajuns A7 pentru liniuțe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.