Muzica

Televiziunea clasică bănuiesc că este pe moarte!

Cel mai afectat segment de televiziune afectat de evoluția tehnică am remarcat astăzi că ar fi zona de canale TV muzicale.

Am găsit astăzi, din întâmplare, în grila de programe: MTV, ZU TV, U TV, mozz și altele. Mi-a creat un sentiment de nostalgie de pe vremea Atomic TV. MTV a supraviețuit, oricum ei se axau și pe anumite “emisiuni” nu doar pe muzică poate că acolo mai reușesc să câștige public

Mă întrebam acum câteva minute cine s-ar mai uita la astfel de canale TV, când poți să asculți, să vezi, orice melodii sau videoclipuri vrei pe YouTube. Pe lângă YouTube mai sunt și alte platforme.

Este doar o cugetare, cred că acest gen de canale TV vor muri primele dacă nu sunt deja la ATI (intubate), asta dacă nu reușesc să se reinventeze cumva.

Vă întreb pe voi, fiindcă există și riscul să fi ieșit eu din segmentul de vârstă pentru care sunt dedicate aceste posturi TV.

Tagged , ,

10 thoughts on “Televiziunea clasică bănuiesc că este pe moarte!

    1. Îmi amintesc când eram clasa a doua, vărul meu a venit la noi in oraș pentru a face armata și îl certam că eu îmi doream să văd desene animate iar el era la vârsta cu muzică alea alea. Am ajuns și eu la vârsta lui și aveam cam aceleași preocupări.
      Mă refer la consumator de muzică la greu, acum ascult dar mai rar și dacă se poate nu acord atenție la clipuri.

  1. Genul asta de programe este usor de intretinut. Practic, 2 oameni care sa monitorizeze un playlist, cu o investitie minima. Mai mult ocupa loc in multiplexor si loc de retransmisie.

  2. Dacă urmărești site-urile (din România, dar și din străinătate, Germania, Anglia, Spania și Italia, în special) o să vezi că încă se mai lansează o grămadă de posturi de televiziune care se axează pe muzică. Dacă nu mă înșel, vreo două au fost lansate în România, sau sunt în pregătire de lansare, doar în 2020 și 2021.

    Dincolo de asta, dacă luăm exemplul ZU TV sau Rock TV, sunt două televiziuni suport pentru cele două posturi de radio. Foarte des transmit pe TV fluxul live din emisiunile de radio și de multe ori difuzează și spectacolele pe care le organizează în real-life atât pe TV, cât și pe radio. De unde rezultă mai multă publicitate atrasă pe radio și TV, sponsorizări pentru concerte și diverse emisiuni (ca exemplu: concertele live realizate de ZU în studio). Că dacă vorbim de audiențe pentru genul ăsta de posturi de televiziune nu știu dacă trec de 1.

    1. Nu am mai urmărit în ultimii ani, de aceea mă gândesc și că au mai dispărut din grila de programe pe motiv de lipsa a publicului

  3. Nu ai iesit din segmentul de varsta sub nici o forma. Lucrurile sunt delicate la televiziuni de acest gen. Asculti muzica pe telefon, tableta, calculator, etc. Daca ar ar fi mai profesionisti cei care conduc aceste prosturi de televiziune, probabil lucrurile s-ar schimba, probabil…

    1. Nu știu ce ar putea face să mă atragă în acea direcție, este mai ușor pe telefon spre exemplu.

  4. Suntem fani informație multă și rapidă, de aici mulți nici nu mai au răbdare să urmărească știrile la TV. Am prieteni care nici nu îl deschid, dar plătesc în continuare abonamentul.
    Mă aștept să moară în viitor. Eu unul folosesc Youtube Music la greu, Netflix si Rakuten TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.