Muzica

Insertii de folclor romanesc in hip-hop

Ce sa mai zic, am fost surprins sa aud un motiv traditional romanesc intr-o piesa a lui Jay Z si Kanye West. Tind sa cred ca a fost idea lui Kanye West, fiindca el mereu aduce ceva nou in muzica, mereu incearca sa uimeasca… ei bine chiar a reusit sa ma surprinda. Sa auzi folclor romanesc intr-o piesa dedicata oamenilor de peste ocean, e ceva!

Acum stau si ma gandesc daca sunt surprins intr-un mod placut, fiindca la inceput parca piesa pare prea prost mixata. Probabil ar fi trebuit ca acea insertie a fetelor de la Capalna sa fie mai de fundal si sa se inteleaga mai bine versurile recitate de cei doi interpreti de culoare.

Toti ramanii stiu melodia “fetelor de la Capalna” fiindca intr-un timp erau imaginea Loteriei Romane, “numa’ sase-s norocoase”.
Eu zic ca de data asta s-au cam grabit, nu prea le-a iesit combinatia sincer!
Insa ca roman apreciez faptul ca suntem bagati in seama. Cultura noastra, chiar daca pentru multi nu pare este foarte bogata si valoroasa,trebuie conservata pentru ca peste veacuri sa se devina ca un vin de colectie.

Tagged ,

18 thoughts on “Insertii de folclor romanesc in hip-hop

 1. Măi, poate exagerez, dar eu şi când am auzit Man down-ul Rihannei am tresărit. Mi se pare atât de românească… :))

  1. mie mi se pare cu inspiratie Jamaicana, raggae ceva… dar nimic romanesc in Man down. Cel putin asa vad eu(pardon aud)

 2. Despre iniţiativa raperului ne dăm jos pălăria şi salutăm cu respect dar avem o problemă. În toate prezentările albumului şi a melodiei respective autoarele acelui fragment autentic românesc sînt fetele de la Indiggo. Urît din partea lor că şi-au permis să-şi tragă peşcheşul de bairma pe spinarea folcrolui nostru.

  Cineva propunea la un moment dat să atragem atenţia autorului că acel fragment nu este invenţia celor două frumuseţi gemene ci folclor autentic românesc, valoros, nepreţuit chiar! Aş adopta această atitudine!

  1. Eu m-as baga sa-l contactez pe jay Z sau pe kanye west :)). Insa nu-s un as in ale englezei :(, mi-e sa nu ma fac de “colorant”.

   1. Ba cred ca am putea face valva :D, mai ales daca sensibilizam si blogosfera de peste ocean.

   2. Il doare fix in partea dorsala pe jay Z daca au inventat sau nu gemenele ceva ! Si tot acolo il doare si de gemene !

 3. Motivul ala romanesc a stricat toata piesa…se potriveste ca nuca-n perete! 🙁

 4. Nu stiu cantecul despre care spui si in continuare nu am sonor pe pc.
  Insa imi amintesc de un cantec de acum cativa ani, ti-l recomand ca-i fain :
  Modern Times cu J Five parca isi zicea tipul.
  Avea tot asa un insert, eu eram convinsa ca e un cantecel de mahala romanesc. Era senzatia mea, desi stiam ca n-am dreptate. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.