Fun

Marcarea teritoriului

Ei bine marcarea teritorilui este o practica intalnita si astazi in medii precum cel urban dar mai ales rural, printre bastinasii acestui popor. Marcarea teritoriului reprezinta defapt niste remanente animalice, de la evolutia omului din maimuta…probabil, doar daca adoptam teoria evolutionista a lui Darwin.

Probabil stiti ca majoritatatea animalelor in natura isi marcheaza teritoriul urinand, la perimetrul spatiului pe care acestea il considera ocupat si dominat de catre el. Putem da exemple precum leul, hienele, in general animalele de prada…dar au mai ramas si exista si astazi acest obicei prin lumea canina chiar daca este considerat un animal domestic.
Exemplul cainelui dovedeste ca acest instinct nu dipsare deloc usor, chiar daca i se ofera conditii si “s-a mai civilizat” un pic.

Tragand o paralela putem ajungem la masculul umanoid sau Homo Sapiens Sapiens (omul modern)… care atunci cand se afla in perioada imperecherii, nu va ganditi departe eu ma refer la perioada in care incearca sa-si cucereasca femela, acesta isi marcheaza deseori teritoriul prin acelasi mod primitiv ca si confratii sai “animalele”.

Prin mediul rural circula o expresie printre tatii de fete care au cam de la 15 ani in sus, ca “baietii de prin sat ii pisa poarta”…asta e procesul de marcare al teritoriului, e foarte natural. Prin orase se intampla acelasi lucru, fiecare tanar marcand constiincios teritoriul in jurul scarii blocului, garajelor din preajma, aleelor mai laturalnice, de unde s-ar putea ivi un alt pretendent la inima femelei sale.

Acest specimen actioneaza la adapostul intunericului, inainte si dupa ce s-a intalnit cu femela, asemeni unui adevarat pradator nocturn!

Tagged , ,

4 thoughts on “Marcarea teritoriului

  1. Vor să-și arate partea animalică! În București sunt situații în care ești nevoit să apelezi la astfel de practici primitive, dacă ești sub tratament cu prostamol. Toaletele publice sunt mult prea rare …

    1. Da si asta e un adevar, ca toaletele publice sunt practic inexistente prin localitatile din Romania. Edilii locali, nu prea par interesati de asigurarea conditiilor decente de trai pentru cetateni si turisti

Leave a Reply

Your email address will not be published.