Fun

Infrastructura Romaniei in viziunea unui blogger

Cine ghiceste care e cel mai bun lucru din infrastructura Romaniei?
Raspunsul e: “bordura” sau “bordurile”.

Zilnic cand ma deplasez pe strazile, soselele,(nu stiu pe autostrazi), trotuarele, aleile patriei ma impiedic de calitatea cu care au fost executate. Cand mergi pe spatiul carosabil, ca sofer, incerci sa nu-ti bagi masina in boala(si sa o duci la cimitir-cimitirul de masini, fireste). Cand mergi pe trotuar, ca pieton, incerci sa nu-ti luxezi vreo glezna, sa nu faci vreo entorsa sau doamne fereste vreo fractura. Tot de evitat este si sportul extrem: bungie fara coarda in canalizarea neacoperita, fara fund. Nu de alta dar sper sa nu ajungeti in China( se zice ca e in partea cealalta a pamantului), ar fi bine as zice eu! Mai grav ar fi sa nimeriti in Groapa Marianelor, va puteti tine respiratia si sa inotati spre suprafata 11 km?

Imi pare sincer rau ca nu am aparat foto ca as fi facut niste poze monumentale(nu monumente istorice, monumente ale bataii de joc). Sa vezi in stanga strazi cu cratere si canalizari iesite cate 10-cm in afara, in fata sa zici ca esti pe Luna( ii acordam circumstante atenuante, saraca n-are atmosfera si cand o mai pipaie cate un meteorit rebel ii lasa urme) si intre ele “Raiul”(nu Rai-ul de la italieni, off ce ma fac cu voi). Vezi “divina comedie”, bucati rupte din rai se aseaza ordonate in sir indian, ca la intrarea prin portile raiului a sufletelor milostive(oile care au scapat de taiat). Bordurile! Daca se rupe strada ca la japonezi, in Romania, stati linistiti si apropiativa de borduri. Bordurile sunt singurul lucru din tara asta care sunt pregatite sa reziste unor cutremure de 50 pe orice scara( Nu stiu care e limita. Bordurile romanesti sunt ca Chuck Norris, n-au limite!).
Spre exemplu  puteti vedea daca dati click, o strada desfundata din zilele noastre asezonata cu vestigii arheologice de pe timpul romanilor! Bordurile au rezistat aproape 2000 de ani. Dar in timp procesul de fabricatie s-a perfectionat, Romania devenind ce-a mai importanta marca producatoare de borduri.

Bordurile ar trebui sa devina simbol national, sa ne mandrim cu ele.
N-avem autostrazi! Ce conteaza, avem borduri. Borduri de cea mai buna calitate.
Borduri in stare sa reziste si 50 de ani( am vazut eu unele vechi care rezista cu stoicism), dar care sunt schimbate din 2 in 2 ani.
Eu cred ca m-am prins care e treaba cu bordurile si de ce sunt schimbate din 2 in 2 ani sau in anii electorali.
Romania are cred ca un contract cu UE(Uniunea Europeana) de “bordurare”(n-am gasit termenul, asa ca l-am inventat gandindu-ma la o activitate conexa si complementara “asfaltarea”) a Europei. Noi facem cele mai bune borduri din Europa insa, europenii nu accepta borduri fara experienta mai mica de 2 ani asa ca le introducem in spatiul fortei de munca, in timpul asta ele se mai cizeleaza isi mai tocesc colturile( ca nu cumva sa raneasca vreun european adevarat, noi suntem ca si la vampiri. Romanii nu-s din aia nobili! )

Bordura romaneasca e proiectata sa reziste si sfarsitului lumii!
Reclama (P)- promovez produsele autentice romanesti.

Tagged ,

21 thoughts on “Infrastructura Romaniei in viziunea unui blogger

 1. Si prin Focsani se repara trotuarele, strazile si e un dezastru sper sa revin cu niste poze 🙂

  1. ai vazut ce adanc le infing aia in pamant… sa stii ca ai zice ca au fundatie!:D

 2. Prin zona la mine sunt schimbate prea dez bordurile . Macar de ar da banii pe asfaltare .

  1. pai nu stii ca drumurile nu mai sunt sigure de mult? Ar trebui sa se dea un sfat de sus… folositi bordurile!

 3. :)) chiar ca bordurile noastre ar rezista oricarei calamitati. intradevar in unele locuri drumul e problema, dar oricum am observat ca totusi se mai peticeste cat de cat, cel putin la mn in oras.

 4. Ceea ce am observat eu este ca nivelul strazii si al trotuarului se ridica pentru ca se pune un strat nou, si automat vin celebrele borduri noi. La casele de langa sosele se poate vedea cat de mult s-a ridicat nivelul stratului de asfalt.

 5. Pai ce ne trebuie noua drumuri si trotuare? Borduri sa fie, ca noi pe ele mergem … bataie de joc! 🙁

  La mine in oras, de multe ori se intampla sa asfalteze si nici nu se usuca bine ca vin iar si darama, apoi iar fac la loc ca sa ia banii pe lucrari …

 6. Cum sa fie calitate in lucrari cand se fura 99% din fonduri ? Sa fim seriosi! Daca s-ar face lucrari de calitate ei din ce si-ar mai lua Ferrari/Lamborghini/Bentley ?

 7. Bordurile sunt punctul forte mai, alea nu sunt tranzitate si rezista:)) Ce te face sa crezi ca la altii situatia e mai breaza? Doar ca altii stiu sa-si ascunda mai bine rusinile.
  Evident, si la noi ar putea merge mai bine. Haideti sa sustinem reinstaurarea monarhiei

  1. Nu fac politica pe blog!
   Dar daca-l vreti pe Pato rege:)), pot face o exceptie… altfel nu-i voie. Ca ne urmareste Sri-ul si zice ca vrea sa dam o lovitura de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.