Fun

Gandacii de bucatarie sau cosmarul oricarei gospodine

Eu unul n-am avut niciodata gandaci de bucatarie la mine in bucatarie…am stat si intr-o garsoniera intr-o zona sa-i zicem de la periferie(ce-i drept nu prea imi amintesc acea perioada bine), stau de vreo 17 ani intr-un apartament in zona centrala( cu lume buna, cum s-ar zice), am stat aproape 4 ani la camin unde am impartit o camera 4 colegi(o mai impartim vreo 2 luni). Ca sa vedeti ca n-am stat intr-o bula de cristal, unde praful nu se aseaza…
Stand in zona centrala, praf e cu nemiluita in casa daca nu-l stergi macar la 4-5 zile.
Sa revenim la gandaci de bucatarie.
Ei arata cam asa:

sursa: http://www.scaietina.com/2011/09/teoria-gandacului-de-bucatarie

am cautat si eu pe facebook, bai daca ma gandesc bine, asa ceva am vazut o data in baie…acum vreo 7 ani, dar de cand a izolata tata spatiile dintre tevi cu silicon, n-am mai vazut bazdaganii in casa. Exceptand fireste: tantarii, una doua muste pe sezon, o gargarita din cand in cand si vreo 7 de furnicute pe terasa. Dar asta toata viata…

Nu prea inteleg cum unii ajung sa convietuiasca cu astfel de ganganii, ba chiar unii cu cu soareci, sobolani sau mai stiu eu ce fiare cu colti! Ei bine n-am apelat niciodata la o firma de dezinsectie, deratizare sau mai stiu eu. Pur si simplu pentru tantari foloseam in ordinea urmatoare: paleta, raid pastile, killtox, la furnici am folosit nu stiu ce acid boric( un drog alb ca si cocaina), la muste aceleasi tehinici ca la tantari exceptand tabletele raid.
La musafirul din baie de acum cativa ani, talpa papucului de casa…si pentru preventie fireste faza cu siliconul la tevi ca sa nu mai treaca granita de prin vecini catre noi.

Chestia este sa pastrezi curatenia, fiindca se spune ca daca nu o faci te mananca viermii…viermi care se pot transforma in tot felul de insecte, fiindca sunt doar niste larve. E destul de nasol, ma gandesc, sa te confrunti cu o situatie constanta de invazie de locatari clandestini fiindca te vor trezi copii din somn: “Taaaaaaataaaaaaaaaaaaaa!”. Nevasta-ta iti va da cu killtoxul in cap si tu iei cu papucul la fund, ca nu s-a ingrijit de curatenie.
Daca ati rezolvat cauza, aparitiei musafirilor…adica ati taiat conducta de firmituri, resturi de mancare, “jeg” din casa si vizitele persista sa existe, puteti apela la o firma specializata in astfel de situatii, search o google: “firma de dezinsectie”, care va va garanta o perioada minima ca nu veti mai fi deranjati de “mexicani”.

Daca problema persista si dupa interventia specialistilor, mai cautati o data sursa de aparitie, daca e din vecini, nu stiu ce ati putea face in afara de blocarea “caii de acces”. In general oamenii sunt reticenti, nu vor accepta sa le dati sfaturi sau mai mult sa le ziceti/impuneti ce sa faca. O sa aveti un scandal frumos, precum mai vedem la stirile de la ora 5 cand o iubitoare de animale traieste intr-o garsoniera cu 17 pisici, 13 catei, mii de ganganii, alte zeci de rozatoare si milioane de virusi…un adevarat ecosistem care se “evolueaza” singur.

Daca problema nu se poate rezolva, puteti sa va ganditi la relocare!

3 thoughts on “Gandacii de bucatarie sau cosmarul oricarei gospodine

  1. Pentru gandaci folosesc Decis- o solutie destul de puternica. Mai sunt si capcanele cu otrava puse pe langa pereste sau pe mobila – dau rezultate destul de bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.