Film

Triangle un film psihologic din care nu intelegi nimic

Porcu m-a provocat sa vad Triangle 2009, un film psihologic cotat cu 6.8 pe celebrul site de profil, pentru cinefili, IMDB.

Povestea incepe destul de ciudat…continua pe o linie, pe care ai crede ca o poti intui si chiar o intuiesti. O intuiesti, pana la un moment dat cand astepti ca ceva sa se schimbe si astepti, tot mai astepti, esti sigur ca ceva va lua o turnura care sa implineasca previziunile tale. Doar crezi ca firul naratiunii va lua o turnura sa zicem favorabila cunostintelor si interpretarilor tare in materie de mare cinefil sau de cunoscator de filme, fiindca nimic din ce crezi nu este real…nu se intampla!

Triangle are o poveste, cu care poate te-ai mai intalnit… care poate nu surprinde, pare sters pana la un punct cand ar trebui sa se intample ceva, ai crede ca personajul trebuie sa traiasca o revelatie iesind din senzatia de deja vu insa totul in “viata personajului” se intampla probabil cum ii este scris.

Zicea cineva pe blog ca doar avem impresia ca putem schimba lucruri, ei bine filmul asta pare a fi exemplu perfect pentru a sustine teoria :

Isabela: “Vointa este doar o iluzie profunda. Credem sau ne place sa credem ca alegerile ne apartin dar in realitate actionam strict in urma unor constrangeri, cele mai multe dintre ele sunt imperceptibile noua.”(mai multe aici)

Triangle este un film psihologic, din care probabil nu vei intelege nimic daca-l vizionezi…insa il recomand!

Tagged , , ,

15 thoughts on “Triangle un film psihologic din care nu intelegi nimic

 1. Ma bucur ca te-ai uitat la film 🙂 Eu l-am revazut si l-am tot revazut, acum, ca l-ai vazut, sa-ti zic si concluzia mea:

  Femeia care tot continua sa se duca pe vasul “Triangle” se duce pentru ca doreste sa-si salveze fiul, asta-i un motiv, insa nu inteleg de ce mereu face aceleasi lucruri, greseli. Ea incearca sa “schimbe” ceva dar nu reuseste, oricum filmul este unul bun, l-as revedea pana mi-as da seama ce a fost in mintea regizorului 🙂

  1. sti efectiv ce nu pot eu sa inteleg? Ok poate asa ii e scris… sa faca si nu poti sa gandesti altfel, chiar daca constientizeaza ce s-a intamplat, fiindca mie asa mi se pare, cheile aia nu inteleg cum au ajuns… fiindca ea nu avea cheiale cand ajungea pe nava apoi dintr-o data le avea?

  1. Pai dupa ce-l vezi poate revii si ne spui daca chiar a fost pe placul tau. Eu iti zic doar ca nu vei putea sa interpretezi inainte ce se va intampla… si asta imi place la un film, asta face un film bun.

 2. Din ce am văzut în trailer, pare mai degrabă horror decât psihologic 😉

  Am să urmăresc filmul complet…

  1. Horror… e putin, poate putin mai mult, insa dupa vizionare o sa iti dai seama ca e si “de gandit”

 3. Sper sa-l gasesc si sa-l vizionez in weekend. Inca o recomandare pe placul meu. Merci, Pato. 😉 😀

   1. L-am vazut azi noapte, intrigat e putin spus…
    Foarte multe intrebari fara raspuns, fiecare are o teorie distincta vad, poate asta e si ideea.

    1. Dar ti-a placut, nu?

     Ideea care ma intriga este de ce nu face ceva care sa schimbe…cursul lucrurilor, dar ma gandesc ca poate asa este in natura cretiei sa faca ce i-a fost scris, asta daca exista o soarta predestinata cum cred unii.

 4. Da, mi-a placut mult. Dar mai mult pentru suspansul creat si pentru felul cum iti raspundea treptat la cele mai multe dintre intrebari, adica explica unele din reactiile ei. Si cadrul natural era fascinant…
  Totusi, nu am inteles un lucru foarte important: de ce atatea crime? De ce i-a omorat pe acei oameni? Care era mobilul crimelor? Daca nu este niciun mobil, inseamna ca era dementa, ceea ce nu era greu de ghicit…trebuia doar s-o privesti.
  Deci, inca o data, nu am inteles de ce i-a omorat pe toti acei tineri?

  1. Din cate am inteles eu, aia era cheia ca mama de a-si salva copilul…Mereu se intorcea in dimensiunea “reala” acum nu mai stiu ce era real sau nu, dar asa parea unde isi avea copilul.
   Insa ea proceda la fel de fiecare data, deci implicit nu avea cum sa-l salveze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.