Film

SARS-COV-2 devine bebeluș când EBOV bate la ușa “civilizației”

Dacă nu de mult vă recomandam să vizionați un film “clasic” Contagion, zic că este rost să mergem puțin mai underground.

Cum vi se pare un virus de o mortalitate ridicată cum este ZAIR EBOLA sau așa numita “Febră hemoragică”.

Hai nu vă speriați, că nu intru în detaliile medicale ale afecțiunii, fiindcă nu sunt expert epidemiolog sau virusolog.

Dar puteți să vedeți o expunere artistică de natură cinematografică a unei povești reale care s-a petrecut în Lagos, Nigeria un important hub aerian și naval din Vestul Africii. Povestea are loc în 2014.

Titlul filmului este “93 days“, reprezintă intervalul de timp în care angajații din domeniul sanitar ai unei clinici din Lagos s-au luptat pentru a stinge focarul de EBOLA.

Îl găsiți pe NETFLIX! Are doar 6 pe IMDb dar eu cred că ar merita mai mult, are doar 1500 de voturi, eu as zice că este de un 6.8.

Tagged , , ,

10 thoughts on “SARS-COV-2 devine bebeluș când EBOV bate la ușa “civilizației”

 1. Poate oamenii vor aprecia mai mult primele luni de panica ale autoritatilor, dupa ce vad filmul asta. 🙂 Daca era mortalitatea la fel de mare ca la ebola eram acum care pe care.

  Altfel, probabil ca ar fi fost facut un vaccin/ tratament, daca era atat de raspandit.

  1. Să înțeleg că ai văzut deja filmul și ți-a plăcut, dacă ne gândim că Nigeria are populația cam cat Europa, dar în creștere… imaginează-ti ce risc presupunea scăparea virusului EBOLA de sub control. Am înțeles că au apărut focare noi in Africa in ultimele 10 luni.

   1. Da, l-am vazut ieri.

    Din ce am citit ieri, nu era un vaccin. Dar era textul de la ceva institutie din Romania. Probabil ca nu era actualizat.

    1. Eu am înțeles că este în faza de testare, este administrat în Congo ca medicament inovativ in stadiul de testare clinică. Pe vremea poveștii nu exista, dar cam in perioada aceea a început dezvoltarea acestui vaccin.

 2. Pare interesant 93 days. Neavând NETFLIX voi încerca să îl “împrumut” un pic de la pirate-bay. Mă gândeam pe la începutul pandemiei ce dezastru ar fi fost dacă virusul COVID-ul nostru ar fi avut o rată mortalității ca la ebola…

 3. Pericole există și au existat la tot pasul. În opinia mea COVID-19 este mediatizat excesiv de unde și frica și panica. Ca să nu mai vorbim de ce se întâmplă underground cu COVID-19. Sper că ați auzit că se comit abuzuri legate de această boală. Mai concret nu se mai moare de nimic mai nou decât de Covid-19, eventual accidente de mașină și crime. Asta e presa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.