Film

Netflix în România nu merită – cumul de păreri

Avem acces la Netflix de prin septembrie, anul acesta, deci o experiență de mai bine de 3 luni.

Serviciul Netflix este folosit de familia noastră și familia extinsă. Noi persoane active, mai puțin eu, adică stau pe acasă dar nu am timp prea mult de el. Ceilalți beneficiari sunt să zicem un model opus de consumatori, fiind mai tot timpul acasă fără vreun fel de obligații. Dar mai cinefili și clar mai îndreptați spre seriale decât mine.

Eu zic că a trecut ceva timp să-mi fac o idee. Și-a meritat banii, adică am văzut câteva filme oarecum a acoperit neajunsul că nu s-a mai putut mergea cinema. Dar…!

Nu apar cele mai noi filme, nu apar toate filmele care m-ar interesa. Nu sunt fan seriale. Mai vizionez nu zic, dar nu sunt consumator înfocat. Am văzut seriale abia după ce acestea au dovedit că sunt bine și după ce s-a terminat toată seria și nu se mai anunță un sezon pe turnantă.

Pe cealaltă parte familia extinsă este avidă după astfel de serii. Dar și ei s-au plâns că sezoanele nu sunt complete. Deci nu sunt foarte încântați de serviciul ăsta de filme si seriale numit Netflix.

Sincer nu prea merită! Pentru mine și cum vă spuneam nici pentru alții, care au preferințe și caracteristici de consumator de filme și seriale mult diferit. Pe de altă parte, am înțeles că în alte țări oferă mult mai multe bănuiesc că abonamentul este similar că și valoare de ce nu oferă și la noi tot ce există pe Netflix?

Poate românii ar vrea și ceva seriale în limba română, cel puțin știu că pe HBOgo  umbre și altele au prins destul de bine la publicul român. Clar nu prea este o soluție din considerente financiare, cum ar fi fost Casa del Papel cu producție românească? In limba română, prea mainstream. Eventual cu Papadopol “profesorul”, Adela Popescu “Nairobi”, cu Bebe Cotimanis “Moscova”. Tokio cine ar fi fost? Dar doamna comisar?

Eu unul nu sunt mulțumit de Netflix, modul în care este organizat similar cu HBOgo, foarte greu de căutat ceva din. Aș fi așteptat ceva mai inovator. Dezamăgire platformele sunt destul de simulare pe televizorul meu

Va veni Marius Cucu să-mi spună că avem TV Smart din neolitic și că vina este a mea nu a aplicației Netflix! Îmi asum vina, dar tot nu se ridică la nivelul marketingului gratuit de altfel pe care l-am primit de la cunoscuți, prieteni, colegi, etc.

Are ceva, dar nu mă încântă nu m-ar ține nici măcar două ore zilnic pe zi în fața televizorului. Am văzut Casa del Papel , Troia și alte câteva filme. Aș fi vrut da văd câteva filme pe care nu am avut șansa să le prind la cinema, chiar daca sunt mai vechi ex: Joker. Dar nu am găsit Joker în platforma de filme canadiană.

Așa cred că HBOgo că platformă de filme are mai multe filme noi decât Netflix. Cel puțin în România.

În concluzie nu prea merită Netflix decât după ce e gata un serial serios și super mișto. Îl cumperi o lună până îl vezi, mai vezi alternativ și alt ceva poate. Dar nu e pentru plătit abonament un an de zile!

Voi plătiți abonamentul Netflix degeaba? Știți că puteți să-l întrerupeți oricând doriți? Puteți să reluați agreementul de asemenea când vă vine iarăși cheful?

Tagged , , , ,

11 thoughts on “Netflix în România nu merită – cumul de păreri

 1. Eu am netflix de vreo 2 ani de zile, poate si mai bine, habar n-am. Bine, platesc o data pe an si e cont impartit in 4-5. Mi se pare penibil de ieftin asa. Dar de uitat… meh, foarte rar.

  1. Dar nici nu prea ai la ce te uita, asta vroiam să zic. Mai scrolez noaptea cate 5-10 minute și nu găsesc ceva la care chiar mi-ar placea sa vizionez. Ok a fost Casa del Papel, la HBO a fost Game of thrones, poate Umbre. Dar pe partea de filme stau prost, dar mai ales Netflix pe HBO mai vezi cate ceva.

 2. Am încercat o perioadă Netflix-ul. Trial. Apoi l-am plătit o lună sau două. Asta mai demult. În afară de câteva seriale sau filme interesante nimic. Două sau trei.

  Nu am folosit, am închis abonamentul.

  1. Uite și exemplul tău, confirmă cele relatate de mine. Dar mi se pare ciudat marketingul asta “organic” pe care îl primește, doar pentru două sau trei chestii. Eu n-aș plati abonament la un serviciu pe care nu-l folosesc. Deși plătesc pe cel de televiziune îl plătesc lună de lună că sa văd 1 ora de știri.

 3. Eu am și Netflix și HBO Go, vreau să zic că într-o perioadă vroiam să renunț la Netflix crezând că oricum am HBO Go și au destule filme cât să nu mai fie nevoie să plătesc Netflix, totuși m-am răzgândit, și cei de la HBO n-au cine știe ce filme, mai ales acum cu pandemia nici nu cred că s-au mai facut cine știe ce multe filme. Deci, mai găsești din când în când câte un film sau serial, ba pe una, ba pe cealaltă.

  1. Aici bat și ei probabil că ce găsești pe o platformă în general nu găsești și pe cealaltă. Totuși uite, chiar am o idee de viitor articol. Spui că ai conturi pe ambele platforme, ai și pe Spotify cheltuim destul de mulți bani chiar dacă poate nu realizăm pe ceva care nu folosim cu adevărat. Nu mă refer acum să ne apucăm să vedem filme în regim de muncă adică 8 ore pe zi 5 zile pe săptămână. Dar pentru un film, două pe lună și un serial cine știe la cat timp? Am văzut anul asta doar Troia și Casa del Papel că seriale. Iar anul trecut tot anul nu am urmărit altceva decât Game of Thrones, dar asta după ce s-a terminat întreaga serie. Evident și câteva filme, dar și aici apar uneori cam târziu. Acum nu sunt deschise cinema-urile, dar când erau mergeam acolo la ce ne interesa in mod deosebit.

 4. Aici nu sunt de acord cu tine. Am cont de Netflix de cel puțin doi ani de zile, plătit lună de lună. Mai am și cont de HBO GO de vreun an. Intercalate, cele două oferă o grămadă de producții bune de văzut. Nu prea s-a întâmplat să caut vreun gen anume și să nu găsesc ceva ce nu văzusem deja. Dacă este să iei producții punctual și nu le găsești pe cele două servicii de streaming online, asta este cu totul altceva. Toată lumea se așteaptă să găsească tot ce vrea și când vrea. Doar că nu se prea poate treaba asta. Există licențe generale, există licențe pe țări, există licențe comparate cu concurența care se oferă sau nu, există producții originale și tot așa.

 5. Numai vechituri, nici un film nou, iar daca cauți un film mai veci dar bun…. sigur nu îl au.
  Concluzia:
  Ieftin și prost.

  1. Dumitru, eu chiar accept vechituri man, dar să fie ele de-alea bune. Anumite filme pe care am vrut să le văd nu eXistă in baza Netflix. Apar doar filme cu efecte speciale, cu bubuieli și alte ciudățenii, dar unele filme valoroase nu… Și domnii mai iau și o grămadă de bani…

Leave a Reply

Your email address will not be published.