Film

Lista noua de filme psihologice 2012

In ultimul timp am vazut ceva filme, asa ca e rost de un nou articol.

O sa incep cu cele care nu sunt filme psihologice:
Red Tails (“Cozile rosii”)– un film despre dorinta “rasei negre” de a fi egali…In primul razboi mondial negrii inrolati in armata americana nu aveau dreptul de a detine functii inalte cum ar fi de ofiteri, asa ca si in aviatie era greu de ajuns pentru ei… insa a avut loc un fel de experiment, o divizie de proba si desi erau cei mai slabi dotati oameni din aviatia americana au avut cele mai bune rezultate in lupta.
Black Hawk Down (“Vulturul negru doborat”) – La inceputul anilor ’90, in Somalia razboiul civil a numarat aproximativ 300000 de victime, asa ca Statele Unite ale Americi au simtit nevoia sa intervina pentru anihila liderul somalez care conducea armata. Se dorea a fi o campanie militara de scurta durata, cu pierderi minime si cu implicare minima…insa actiunile lor s-au intins prea mult asa ca cei de la Whashington faceau deja presiuni.
A fost organizata o misiune care se dorea a dura nu mai mult de 2 ore, insa care din cauza unor evenimente neasteptate s-a intins destul de mult astfel incat mai multi soldati americani si aproximativ 1000 de somalezi si-au pierdut viata. Spiritul de camaderie este foarte bine evidentiat in film!
BattleShip- este un film de actiune care are ca idee o invazie extraterestra, precum cea pe care o asteptam in 2012… si cum marina americana celebra US NAVY salveaza planeta!

Un film psihologic poate fi considerat RED LIGHTS, un film in care un grup de cercetatori incearca se demonstreze si sa demonteze anumite fenomene paranormale… ei ajung sa studieze mai multi pretinsi “magicieni”, oameni celebri cu puteri paranormale. Insa acestea se dovedesc a fi niste trucuri, insa exista un sambure de adevar, fiindca unul dintre cercetatori nu intelegea totusi cum de se intamplau unele lucruri in jurul lui, lucruri pe care el nu si le putea explica. La sfarsit ajunge sa inteleaga ca acele lucruri fara sens le provoca el, ajunge sa se descopere si sa inteleaga ce este special.

Total Recall– un film care prezinta niste ideei inedite, mi-a placut procedeul de a calatori din Britania(Marea Britanie de azi) spre Colonia(Australia de azi) “The fall” sau “caderea” ( era sapat un tunel drept ce strabatea pamantul si pur si simplu datorita gravitatiei dispozitivul cadea si si se oprea…( accelera si decelera natural) calatoria durand vreo 2 minunte. Mai apar si idei de stergere a memoriei, “inserare” de amintiri artificiale si altele…

Identity
( Identitatea) – un film mai vechi, cam de prin 2003… in care se intampla niste evenimente stranii. Un adevarat film psihologic, o persoana avand multiple personalitati pe care le ucide pe rand, dar deja v-am dezvaluit lucruri pe care eu le-am aflat abia la final.

Looper – un alt film psihologic pur, in care personajul sufera o lupta interioara teribila… el luptand atat fizic cu ideile lui fiindca acelasi el se intoarce din viitor. Iar finalul este unul impresionant, rezolvarea problemelor pe care le creaza aceste vizite in timp, care au o recurenta circulara.

Tagged , ,

10 thoughts on “Lista noua de filme psihologice 2012

 1. Looper vreau neaparat sa il vad si eu! Varianta tanara a personajului e jucata de unul dintre actorii mei preferati. Dar nici de Bruce Willis nu m-as plange 😛

   1. L-am vazut ieri!!! 😀 Mi-a placut mult si mi-a ridicat multe semne de intrebare.
    Am scris despre film, apare articolul pe 21art, dimineata 😀 😛
    Chiar mi-a placut. Ma bucur ca mi-ai amintit de el, tre’ sa recunosc ca uitasem ca voiam sa il vad 😛

 2. Looper imi pare a fi un The Butterfly Effect 2004…daca nu l-ai vazut, ia si vezi-l. PS: Eu l-am vazut de doua-trei ori, a doua oara am fost surprins ca finalul nu era cel pe care-l vazusem prima data, deci, asta are doua variante de final…

   1. Nu stii ce pierzi! Incearca-l, stii ca ti-am mai recomandat ceva bun, ei bine, asta este de cel putin 5 ori mai bun!

 3. Buna,
  Am vazut aseara Total Recall, mi-a placut mult..singura problema: am adormit spre final. Asta pentru ca eram prea obosita, azi o sa vad si finalul 😛
  Identity l-am vazut de 2 ori, genial filmul. Pe langa astea as mai adauga si Intouchables , un film francez superb .

  1. L-am vazut si pe acel Intouchables l-am recomandat intr-un articol precedent :), este un film foarte impresionant!

   Acum cred ca mai am o serie de filme pe care sa vi le recomand :D, tot psihologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.