Film

In Time

Ieri dimineata scriam asta pe facebook “e trist, insa doar o viata avem de trait… in lumea asta”…
Mai pe seara am vazut filmul “In Time” (cumpără aici!) si mi-am dat seama ca ma simt ca personajul Salas, care atunci cand a ajuns in Green Zone desi avea un secol de trait fara a-si face probleme, el se grabea(Justin Timbelake vad ca-si cizeleaza calitatile actoricesti de la un film la altul).
Nu stiu de ce dar dupa varsta de 20 de ani aproape, ca in Morometii cand”timpul nu mai avea răbdare”, simt ca timpul nu mai are rabdare cu mine…trec zile precum clipe, trec ani precum saptamani.

In Time are o parte SF, faptul ca oamenii intr-un fel au gasit o cale a tineretii si de ce nu a vesniciei, dar care implica sacrificiul multora pentru cei putini.

O alta idee care m-a pus pe ganduri este ideea din film a sistemului economic, care se baza pe timp ca moneda de schimb. In 50 de ani din cate stiu si am citit se preconizeaza o schimbare a sistemului economic mondial, adica vor disparea clasicele bancnote fiind inlocuit de tranzactii fictive, fara o baza materiala… asta implica o revolutie a sistemelor bancare si financiare mondiale. Schimbarea este plauzibila avand in vedere ca tot mai multa lumea face plati cu cardurile si cu ajutorul sistemelor deja existente ce au la baza folosirea internetului.

Ma intreb cand si aceasta metoda va fi depasita de vreme si tehnologia va fi cu mult superioara este posibil sa ne jucam cu timpul ca in filmul “In Time”?

Timpul nu-l poti cumpara! Timpul se pierde…sau se poate castiga, atunci cand pierdem timpul cu un anumit scop.
Am mai scris despre timp si nemurire, poate va intereseaza.

Tagged ,

25 thoughts on “In Time

 1. Ia-o usor, planifica-ti timpul, caci daca la 20 de ani simti ca timpul se comprima, la +30 ce o sa mai zici?

  1. Nu stiu ce o sa fie la 30 dar banuiesc ca nu o sa-mi dau seama cand va trece timpul 21-30 de ani pare ca se scurge pe langa mine ca un parau repede de munte.

 2. Am văzut filmul acum câteva săptămâni şi mi-a plăcut. Totuşi am rămas cu nişte semne de întrebare. Se contrazicea puţin situaţia. Acel timp trebuia să vină de undeva, nu? Doar nu se câştiga la casinouri;))

  1. pai se nasteau oamenii si ai vazut la nastere primeau zile cum se zice “dupa noroc” random doar asa se producea timp din cate mi-am dat eu seama…

 3. Au gasit o metoda pentru pastrarea tineretii vesnice? Inseamna ca e un film pe gustul meu, trebuie sa-l vad, si eu sunt intr-o lupta permanenta cu timpul. Rar cand putem afirma ca am castigat timp, de cele mai multe ori il pierdem cu stil. 😛

  1. asa se pare, da cu un mare compromis si anume joaca de-a Dumnezeu care nu-i tocmai un lucru bun… sa ajungi sa te joci cu timpul altora.

 4. Timpul pare ca se comprima si mai mult la 30 de ani. Timpul nu este pierdut daca facem ca fiecare secunda sa conteze. Din pacate insa ne fixam din ce in ce mai multe obiective si ca atare parem nemultumiti de trecerea timpului deoarece avem senzatia ca nu am realizat inca prea multe.

 5. Hai ca am vazut filmul.
  Ideea in sine este geniala, insa filmul este cam slab realizat, sau poate ma asteptam eu la mai mult.
  Inceputul m-a acaparat, apoi insa o perioada m-a dezamagit, pentru ca in final sa vad o frumoasa poveste de dragoste plina de actiune.
  Timpul. Cumva, in viitor, oameni au reusit sa stapaneasca timpul, si sa il foloseasca ca monoda de schimb. Tragic, caci prelungirea vietii unora insemna pierderea vietii altora, vechea poveste: unii au mult, altii deloc.
  Totusi, timpul, … este bine ca nu reusim sa il modelam dupa voia noastra, caci se pare ca omul, tot om, calic si avar, nu ar face decat rau altora – pentru a le fi lor bine.

  1. Sper ca nu a fost timp pierdut pentru tine, vizionarea acestui film… mie personal mi s-a parut o idee foarte buna si chiar unul din filmele in care Justin a jucat bine. Pe mine m-a tinut din scurt filmul asta… e drept ca povestea gen Bonnie and Clyde nu parea o noutate insa trebuia sa aiba si ceva comercial pe langa concept, pentru a se vinde maselor.

 6. Ferească Dumnezeu ca Timpul să ajungă monedă de schimb ! Acum banii ne afectează modul de viață, atunci ne va fi afectată durata vieții…

  1. da pare mult prea mult, depaseste orice etica dar… cine stie cum vor decurge lucrurile in urmatorii 500 de ani

  1. Da pe unele idei chiar e incredibil, scenaristii chiar au avut idei la care nu m-as fi gandit, asta e tare!

 7. ar fi bine ca nimeni vreodata sa nu aiba ideea de-a face pe demiurgul. timpul trebuie sa se scurga intr-o singura directie,care inseamna evolutie si nu o pendulare intre prezent – trecut si viitor. ce-i drept, nu am vazut inca filmul.

  1. idealul nu exista pe planeta asta, asa ca putem sa ne asteptam la orice si sa nu ne mai miram de orice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *