Film

Get the Gringo 2012

Am vazut de curand Get the Gringo (Prindeti Strainul!), un nume cam corcit fiindca “get the” provine din engleza si “gringo” in spaniola reprezinta “strain”.

Povestea incepe cand El Gringo ( rol jucat de actorul Mel Gibson), impreuna cu un camarad costumati in clovni dau o mare lovitura in Statele Unite si sunt urmariti de politia americana pana la granita cu El Mexico.  Politia deschide focurile, iar prietenul sau moare…murdarind banii castigati probabil cu sudoare (bani spalati de un mafiot american).

Acesta reuseste sa ajunga in Mexic, iar acolo vazand peste ce comoara au dat granicerii desi in prima faza vroiau sa musamalizeze cazul si sa li-l dea pe mana americanilor pe sofer, isi schimba decizia pentru a ramane in posesia celor 2 milioane de dolari americani.

The Gringo este trimis intr-o puscarie de granita, una foarte neobisnuita… El Pueblito.

El Pueblito nu semana cu o inchisoare decat fiindca nu puteai parasi “incinta” ( stiti voi radem, glumim dar nu parasim incinta). In El Pueblito era o mica comunitate, precum un orasel care respecta statutul oricarei categorii sociale: erau barbati, femei, copii, batrani, saraci, bogati. Comertul nu lipsea nici el din orasel si era unul activ si liber traficantii de droguri, “investitori imobiliari”, bacanii, “hoteluri improvizate pentru o partida” etc. intelegeti voi ca nu prea era inchisoare.

Gringo, personajul principal, incepe sa se adapteze si se imprieteneste cu un pusti de 9 ani care-l ajuta sa inteleaga mersul lucrurilor in noua comunitate in care a nimerit din cauza lacomiei politistilor mexicani.

Filmul a aparut in 2012, este notat cu 7.2 pe imdb… vi-l recomand pentru actiune si caterinca.

Mai multe nu va povestesc fiindca ar trebui sa vedeti filmul si nu vreau sa va stric placerea dea a nu cunoaste toate detaliile dinainte.
Sper ca v-am facut curiosi si sa va placa recomandarea!

Trailer Get the Gringo 2012

Tagged , , , ,

9 thoughts on “Get the Gringo 2012

 1. Faina recomandare, Pato, deci asta e genul de filme care-ti place tie…ca tot a fost un articol pe tema asta zilele trecute. 😀 A cam imbatranit Mel Gibson… 😉

   1. In primul rand mi-a placut cum ai povestit, apoi am vizionat si trailerul. 😀
    Nu am vazut inca filmul…sper sa am ocazia curand. 😛

    1. Ma bucur ca ti-a placut cum am povestit, am vazut mai multe filme… daca ma apuc sa fac reviewuri la toate “imi nisez filmul pe movie” si le fur painea altora :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.