Film

Chinezii fac filme bune

Am remarcat in ultima vreme faptul ca urmasii Imperiului Ming, produc niste filme foarte bune…nu m-as fi asteptat sincer. Asia chiar produce filme interesante in domeniu lucreaza si India dar si Japonia cu celebrele filme de groaza, despre care lumea spune ca-s cele mai tari.
Fireste ca mai produc si ei filme de duzina, dar au si capodopere as putea spune:

Se pare ca mandarinii astia micuti s-au axat pe o nisa interesanta, ca si vecinii lor Coreenii, abordand filmele istorice cu mult entuziasm si profesionalism.

V-am zis de nenumarate ori despre drama The Flowers of War. Filmul este chinezesc, este regizat de Zhang Yimou. Este drept ca in film joaca Christian Bale, dar este o productie in totalitate made in China.
Este un film foarte apreciat si pe site-ul de profil IMDB unde are o nota de 7.7

Un alt film foarte bun este tot unul istoric, bazat pe o legenda dintr-o epoca mai veche…
Red Cliff este regizat de John Woo, a avut incasari in Box office de aproximativ 1/4 de miliard $.
Stanca Rosie are doua parti, care m-au tinut captivat pentru a afla deznodamantul povestirii, care are o reteta clasica a succesului, nelipsind: introducerea, intriga, punctul culminant sau chiar deznodamantul.
Este cotat pe IMDB la 7.4 respectiv 7.6

Un al treilea ca sa inchei seria se numeste Battle of the Warriors sau “Mo gong”, este un film de strategie militara, tradare, iubire, toate condimentele pentru un film acceptabil.
Mie mi-a placut are doar 6.8 pe IMDB, dar este un film care nu plictiseste.

Tagged ,

7 thoughts on “Chinezii fac filme bune

    1. Ei au serialele alea, care acum se tot repeta pe TVR1 :(, nu mai scot aia nimic nou? Sau doar nu-si permit ai nostri sa cumpere…

Leave a Reply

Your email address will not be published.