Film

Atlasul Norilor un film de vazut!

Joi seara am fost la cinematograf, in Promenada Mall Braila la probabil ultimul film ce rula in acea zi…  zic asta, fiindca m-a prins a doua zi acolo.

Am vizionat filmul Atlasul Norilor ( Cloud Atlas ), aparut in toamna acestui an in cinematografe 2012. Un film care te tulbura pe masura ce il vizionezi si iti zic sigur ca ai ce vedea, atat ca durata  a filmului (am plecat joi la film si m-am intors vineri acasa),  ca actiune, ca intriga, ca drama, ca poveste ori ca scene fierbinti.

Filmul are o actiune complexa ce se desfasoara pe diverse planuri, in timp si spatiu… cateva scene finale fiind de pe o alta planeta.
Atlasul Norilor are numeroase personaje principale, insa personajul care se afirma este natura umana(dorinta ei de supravietuire).
Un plan se desfasoara undeva in secolul XVII, cand sclavia in natura care s-a consacrat in istorie era prezenta…
Un plan secund il reprezinta povestea unui artist din secolul XIX, poveste care dainuieste printr-un alt plan in anii 2000, povestea se complica o sa observati daca vizionati filmul.
Apare in film un plan secundar cu un editor a caror semnificatie nu le-am inteles.
Tot in film apare si o parte SF, o Coree futurista in care se intampla niste lucruri greu de imaginat, chiar tulburatoare…
Iar ultimul plan de actiune este unul post apocaliptic, cand cele intamplate in Noua Coreea deja erau sedimentate in cunostintele supravituitorilor ca niste “mituri religioase”, desi nu trecusera decat cateva sute de ani.

“Our lives are not our own. We are bound to others, past and present, and by each crime and every kindness, we birth our future.” ― Sonmi-451
Filmul are la baza o carte scrisa, o nuvela publicata in 2004 de David Mitchell, Cloud Atlas.

Cred ca am avut o prezentare din care nu intelegeti nimic… mergeti la film si veti intelege ce am vrut sa zic! Merita!

Tagged , , , ,

13 thoughts on “Atlasul Norilor un film de vazut!

  1. Un film extraordinar. Cand am iesit din sala , pur si simplu nu am putut scoate niciun cuvant…. Nu m-a marcat niciodata un film asa de tare… Este foarte interesant sa urmaresti fiecare personaj in parte interpretat de aceiasi actori … Un film extraordinar! Merita de vazut!:)

  2. Ce ma enervaz ca in Suceava avem doar un amarat de cinema 3d unde ruleaza filme antice. Vreau sa vad filmul asta de mult si inca nu reusesc… sper macar pe net sa apara curand

  3. L-am vazut si eu… E unul dintre acele filme despre care n-am ce zice, decat: il recomand! Voi citi si cartea, cu siguranta. Muzica m-a cucerit..
    Mie mi s-au parut toate planuri principale si secundare in acelasi timp, nici unul mai important decat altul. O ciclicitate spirituala, o retea de conexiuni intre suflete, intre trecut si prezent.. Frumos..

    p.s Batranelul-editor este cel care scrie in cele din urma scenariul filmului pe care Sonmi-451 il vizioneaza la un moment dat.. 🙂

  4. Dap, acum e deja “maine”. Filmul… o poveste fantastica si complexa in acelasi timp, cu legaturi in multiple dimensiuni spatiale si temporale, fiecare dimensiune cu personajele ei principale. Finalul incearca sa aduca lumina-n toate si reuseste. Dar oricum trebuie sa-l mai vad odata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.