Fun

Cum recunosti un roman?

Dintr-o multime de oameni, pentru mine, este relativ simplu sa recunosc un concetatean!

Anatomic vorbind, romanii s-au nascut s-au si-au format in timp o malformatie(Anomalie morfologica congenitala a unui organ sau a unei parti a corpului, decelabila de la nastere sau care se manifesta inca din prima varsta a copilariei. ) a unuia din membrele superioare, de obicei reprezentata de o prelungire a antebratului drept!

Nu cred ca v-ati dat seama despre ce vorbesc, dar sunt sigur ca ati vazut in lunga sau scurta voastra viata o multime foarte mare de persoane aflate in aceasta situatie, ma gandesc ca sunteti romani daca cititi aceste randuri…fiindca nici in romana nu reusesc de fiecare data sa ma exprim, in scris, corect. Momentan nu o sa incerc sa scriu intr-o alta limba si o sa ma adresez romanilor.

Am devenit chiar un fin cunoscator, pot spune, putand chiar sa deosebesc romanii apartinand mediului rural de cei din mediul urban… fireste procentul probabil succes este unul peste 93%, dar e un scor bun.

Sa va spun sincer secretul este ca romanul “taraie”, zi lumina, o sacosa dupa el!

Cred ca va intalniti zilnic cu peisajul…

Plasa de rafie
– prelungire a bratului oamenilor puternici si sanatosi, care au un stil de viata “bio” si in tendinte. Aceasta prelungire a bratului le permite sa “trasporte” marfa in cantintatii industriale!
Nu am fotografii, din nefericire insa le stiti sigur, acesti oameni vin rar in oras…ei stau in zone rezidentiale unde linistea si aerul curat domina pana in inaltimi.

Sacosa de plastic – specifica amaratilor din mediul urban, saraciti si slabiti de conditiile vitrege ale mediului inconjurator, stresati si bolnaviciosi nu-si permit sa transporte lucruri voluminoase sau grele. Oamenii sunt sensibili si saraci deoarece aceste “malformatii” sunt acordate gratuit de lanturi comerciale precum: MegaImage, Bila, Kaufland, etc.
Fetele lor sunt triste, mai tot timpul, dar isi duc sacosa cu “sfintenie”.


Smecherii de mall tind sa creada ca ei nu-s romani, fiindca folosesc sacose “eco” din carton/hartie branduite. Sunt mai veseli decat cei cu sacosa de plastic, rare ori se intampla sa o foloseasca si ei…dar au o mandrie aparte cand etaleaza “brandul de mall”. Ei sunt la fel de slabi ca cei din mediul urban, defapt provin din acelasi mediu cu mici exceptii…dar mandria le “creste putin levelul” astfel incat sa-si poarte cu spatele drept povara!
Pe ei nu-i cocoseaza grijile desi au si ei destule motive sa fie stresati, reusesc sa zambeasca de ochii lumii si sa mimeze fericirea pana ajung acasa.


Diferenta dintre occidentali si romani consta in faptul ca ei, cei din vest, exceptand partea cu sacosele de mall folosesc rucsaci sau genti de umar.
Tanarul din imagine este un exemplu. Robert este roman, dar locuiste prin Londa, de cativa ani, de unde a furat ceva din tendintele modei vest europene.

De posetele doamnelor nu am ce zice, astazi este ziua lor si pe aceasta cale am sa le urez: La multi ani!

12 thoughts on “Cum recunosti un roman?

    1. remanente :)), oricum articolul este un pamflet…in caz ca nu s-a observat!

      :)) dar eu sunt omul cu “ghiozdanul” :)), il tarai dupa mine si pentru un pix =))

  1. ar trebui sa iei in considerare fata si cum sta un roman in picioare el lui de a fi se poate deosebi din 100 de persoane chiar daca nu este de la ‘oras’

  2. Ce spui tu cred ca se refera la romanii de o anumita varsta. rar mai poti vedea tineri cu sacose din astea ….

  3. Sacosa de rafie e un brand national, un fel de papornita 2.0 :))
    Si la cum recunosti un roman cred ca ar putea intra si ingurgitatul de bomboane agricole…

Leave a Reply

Your email address will not be published.