Concurs

Stiinta de azi

>Dupa cum bine stim stiinta a progresat enorm in ultimele 2 secole si continua sa progreseze si astazi. Pana unde? Nimeni nu stie, dar multi viseaza… dar oare, ma intreb eu, acele vise nu pot fi depasite? Ca dovada pot sa dau filmele si cartile de SF ce parea SF acum 30 de ani acum este pus in practica si nu numai, oare SF-urile de astazi nu-si vor gasi transpunerea in viata noastra peste putin timp?
In stiinta totul este posibil desi sunt multe variabile si necunoscute( ce nu cunoasteam spunem ca le stie doar Dumnezeu, poate o sa le aflam si noi in cele din urma).
Ca sa nu mai vorbesc pe langa subiect, va recomand stiintaazi.ro  pentru ca este un site in care este promovata stiinta, tinerii care sunt pasionati de stiinta si inovatiile tehnice ce apar in timp. Aria domeniilor este destul de diversificata, fiecare gasind  cate ceva care ii pasioneaza sau ceva care poate sa devina o pasiune pentru ei.
Site-ul are si un forum activ de stiinta in limba romana incorporat unde forumistii pot sa deschida discutii pe anumite teme de interes pentru ei, pentru a face dezbateri si a atrage persoane care au acelasi centru de interes. Elevii ,liceeni si stundentii pot gasi raspunsuri la probleme pe care nu pot sa le rezolve, primite ca teme, lectii online de stiinta in limba romana, nu simple referate.
Site-ul si-a ales un slogan foarte bun si reprezentativ pentru activitatea pe care o desfasoara si anume “Noi te ajutam  sa descoperi ce inseamna stiinta astazi”, deoarece ei chiar incearca sa ii informeze pe cititori  si chiar mai mult de atat, sa si inteleaga anumite principii care nu sunt chiar nu sunt accesibile oricui, daca nu are o anumita pregatire in spate.
Structura site-ului este una destul de simplista nimic foarte complicat, daca ai nevoie de ceva  poti viziona  meniul principal din stanga care este prezent pe fiecare pagina a site-ului. Sincer eu nu prea agreez design-ul care  mi se pare facut de un incepator in HTML( cam asa imi iesiau mie proietele in html in clasa a 9-a). Culorile folosite  mi se par prea multe pe site fiind folosite prea multe nuante de albastru si nu prea bine folosite mai ales jos trecand de le un albastru deschis si spalacit la un albastru mai inchis.Bine toate astea tin de gust, nu inseamna ca eu am gusturi mai bune dar e o parere personala, dar pentru un site de gen designul nu ar trebui sa fie foarte important atata timp cat continutul este de calitate. Probabil un design mai atragator ar atrage mai mult tineii asemeni unei carti cu file de calitatea din defavoarea uneia cu file galbene si cu nuante ce  duc spre carton.
O chestie care m-a nemultumit este faptul ca in articole n-am gasit un buton pentru a da back, unul foarte util dupa parearea mea in partea de sus a paginii!
Un lucru care mi-a trezit ceva suspiciuni este faptul ca organizeaza un concurs cu premii  destul de substantiale 100 de euro, dar pe site exista un buton de donatii prin PayPal unul firesc cred eu pentru posibilitatea de dezvoltare si de implementare a unor servicii de o calitate mai mare(host,vreun face lift la site,premii pentru concursurile organizate), dar sa folosesti bani pentru promovare? Hmm eu zic ca un site de genul nu necesita bani investiti in publicitate, ar fi mai buna o publicitate clasica si anume ca utilizatorii multumiti sa il recomande prietenilor si tot asa.
In opinia mea cred ca un asemenea site trebuia sa apara, pacat ca pe vremea cand eram eu elev si licean nu am stiut de el…dar macar ma multumesc cu gandul ca voi apela cu incredere pe perioada celor 4 ani de studii universitare si poate daca da Domnul, inca 2 de masterat.
Am vazut ca a cooptat in echipa tineri care isi fac studiile in strainatate, ei putand ajuta alti tineri doritori cu informatii si de ce nu cu sfaturi din propria lor experienta. Statistic vorbind din ce in ce mai multi  tineri incearca sa paraseasca tara pentru a putea studia in niste tari occidentale, pentru a putea sa isi asigure un viitor mai bun si de ce nu mai sigur.
Per ansamblu site-ul poate fi unul destul de folositor, dar mai necesita multa munca, timp si mai ales rabdare pentru a putea fi descoperit. Sunt sigur ca lucrurile vor merge de la sine daca nu va exista graba,care ar putea sa strice toata treaba.

PS-Tin sa le urez la multi ani celor care isi serbeaza astazi ziua onomastica!

3 thoughts on “Stiinta de azi

  1. >Mi se pare si mie o initiativa frumoasa. Eu am avut o perioada in care intram zilnic pe descopera.ro si citeam mult.
    Cei care au realizat site'ul stiintaazi.ro s-au gandit bine sa grupeze articolele pe domenii/arii de interes. Sper sa nu devina in timp doar un alt site de referate.

  2. >@Bogdan:iti multumesc pentru sustinere
    @Colorbliss: nici eu si sper sa isi pastreze obiectivul de a explica unde nu se intelege nu de a da spre a se copia… ca altfel e o idee in van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.