Fun

Cola nu e neagra?

Ei bine cei care au facut videoclipul cred ca erau daltonisti, cica mai jos ar rula o reclama la celebra bautura racoritoare. Dupa parerea mea, cred ca au gresit bautura…

 

Lou Bega celebrul interpret american/german care s-a remarcat datorita piesei “Mambo number 5”, canta “E dulce ca si Cola”. Nu era mai inspirat ca tipa la care se bate apropo sa fie fost de culoare?
Da bine poate n-am eu alte preocupari, acum si ma tin de prostii.
Dar e clar ca se refera la Coca Cola, sunt imbracati in rosu, culoarea specifica marcii.
Coca Cola are o asa mare influienta in societate la nivel mondial, incat daca nu stiati ea la reinventat pe Mos Craciun, imbracandu-l in celebrul costum rosu cu cizme. Pana atunci din cate stiu eu era un “green mos”, probabil ca pleda pentru ecologie si era activist la greenpeace. Aceast mic truc de marketing a intrat asa de bine in constiinta noastra, incat oricine ar fi ar zice ca asa trebuie sa fie mosul. Si parca un mos craciun verde ar parea un  kitsch, dar adevaratul kitsch sta exact sub nasul nostru si e luat de bun. Daca asa crede majoritatea ca e normal, asa si este sau pe premiza asta se merge in societatea moderna de azi.
Daca era sa ramana mosul original, trebuia sa-l promoveze Sprite. Ha!ha!ho!ho!
O sa ne faca sa vedem si ca negrul e alb sau invers?

Tagged , , , ,

19 thoughts on “Cola nu e neagra?

 1. >uite că asta nu ştiam. Auzi să schimbe ei pe Moş Crăciun!…dar mă face să urăsc şi mai tare cola 😛 Anul ăsta fac felicitări cu moş verde! Am zis!

  Mmda…aşa cum ziceam e un proces continuu de "spălare a creierelor" clienţilor. Prin tot felul de reclame/oferte/promoţii şi instigări.

  Nici o masă fără cola, nu eşti o mamă bună dacă nu pui la masă cola, nici o călătorie cu trenul fără cola, nici o sărbătoare fără cola, reduceri la fast food dacă iei şi o cola …şi totuşi ştiţi măcar ce beţi sau ce daţi copiilor să bea?

 2. >Prefer Pepsii (dar acum nici ):)) deci pot sa faca ce vor cei de la Coca cola :))
  Dar as fi curioasa cum ce strategie de marketing ne-ar face sa vedem ca negrul e alb si invers ;))

 3. >Asta este reclama pentru negri.S-au luat dupa snoop dog si beau numai sampanie si au uitat de Cola.:))Prin reclama asta ii recastiga.

 4. >Chestia asta s-ar numi ca și concept: contrast. Ea a fost special pusă lângă cele șase negrese. ;). Oricum melodia asta a fost fix mură-n gură pentru regizori și sincer dacă eu aș fi filmat videoclipul sau măcar l-aș fi conceput făceam exact la fel.
  În plus dacă apărea o tipă de culoare în rolul tipei cu gust de cola era ca un stereotip, sau mai bine spus ca un model. Cola->negru->afro-american.

 5. >@bibabum: printre putinele lui piese de calitate, daca nu singura care merita amintita!
  @Dani: daca facem orice pentru bani, nu cred ca e ok eu spre exemplu n-as promova orice pe blogul meu!
  @Giacom0: e un punct de vedere dar as fi mers pe black, o tipa hot ca ciocolata:))
  @Siko: costi costita canta zilele astea everybody love champagne
  @Zuzu: depinde sa stii ca sunt diferente la aceeasi bautura:)
  @RAdu: nu stiu unde am auzit, dar cred ca asa este, nu-s 100% sigur

 6. >N-a prounţat nimeni în videoclip Coca-Cola, dar tu te-ai gândit la Coca-Cola. E ca şi cum ţi-aş spune Crăciun şi tu te gândeţti la Moş Crăciun (pe care tot coca-cola l-au inventat), nu la Iisus. În concluzie a avut succes videoclipul…

 7. >Daca ar fi numai Coca-Cola n-ar fi nimica inca. Suntem insa victimele publicitatii agresive in multe alte directii. Cati nu ne-am schimbat mobilele sau abonamentele din cauza reclamelor?
  Dar sampoanele ? Dar…etc. Trebuie sa ai o educatie aparte ca sa rezisti si sa alegi ce e bun pentru tine.

 8. >ciudat omu, cola e buna dar am facut prostia sa iau pepsi in ultima vreme pentru sticla de bucovina pe care nu am primito :))

 9. >Beau sucuri foarte rar (uneori, cand ies in oras). Insa problema este, asa cum sesiza si Zina, la nivelul publicitatii agresive. Desi, mai periculoasa e cea subtila, subliminala. Si da, ne miram de ce avem mos craciun imbracat in rosu, de ce consumam un produs pe care de fapt nu ni-l dorim si de care nici macar nu avem nevoie…
  Ar fi frumos sa avem mai mult control asupra propriilor decizii…
  Pato, nu va mai dura mult si vom vedea negrul ca fiind alb, metaforic vorbind, si invers. Caci valorile (nu neaparat culorile) se inverseaza in ritm alert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.