Fun

Afaceri pe timp de criza

>O afacere care merge cel mai bine pe timp de criza poate fi considerata cersitoria.
De ce?
Pentru ca oamenii resimt mult mai tare constrangerile la care sunt supusi si isi imagineaza ca “saracii” care stau cu mana intinsa, avand o recuzita foarte reusita sunt chiar la ananghie si trebuie sa il ajute.
Ce pot sa spun uneori cersetorii chiar spun adevarul pe acele bucati de carton scrise uneori incorect gramatical:
“Nam casa!”
Total adevarat “saracul” nu are o casa pe numele lui, el plimbandu-se prin toata tara.
Cum?
Ziua isi practica meseria de cersetor(circula cu bilet in tren, dar nu ezita sa isi scoata parleala pe bilet si nu numai din acel mijloc de transport oricare ar fi el), noaptea in schimb dupa ce au mancat ceva se instaleaza la un hotel de minim 3 stele.
Asta e un exemplu, dar ele pot continua: am vazut o piranda care tot asa cersea prin tren si cand am coborat din tren sa imi iau o sticla de apa o vad navigand pe google la un telefon mobil  si nu orice telefon un iphone, adica de ce sa dau bani sa isi plateasca ea abonamentul? Cand eu nici nu am un smartphone.
Alt caz copii trimisi la cersit “Imi dai si mie niste bani, sa-mi iau si eu ceva de mancare?” si ii vezi ca se duc la masa, care ia banii si se duce la primul chiosc si isi cumpara un pachet de tigari. Dar de ce cer bani de mancare si nu mancare? Poi daca le dai un covrig, il arunca, pe ei banii ii intereseaza.

O bătrână din Belarus a constatat că pisica ei are succes la cerşit, drept care i-a pus în faţă o farfurie pentru bani şi inscripţia „Am nevoie de carne şi peşte. Dumnezeu să vă ajute”.sursa: hoinar-pe-web.blogspot.com

Ps- daca totusi va faceti mila si ii ajutati nu ii judecati, ca altfel degeaba ati facut pomana.

8 thoughts on “Afaceri pe timp de criza

 1. >Zilele astea am vazut la paris cativa cersetori cu caini in brate cerand bani si injrand cainele in romaneste ca nu statea cum trebuie in brate.

 2. >Ce ma enerveaza e faptul ca ma simt prost cand trec pe langa ei si nu le dau nimic. Uneori, copiilor le mai dau, desi cunosc situatia si stiu ca banii respectivi ajung la niste dobitoci de parinti.
  Prin Cluj este un tip care se plimba pe mijloacele de transport in comun si mereu spune ca sa ii dam nu neaparat bani ci orice, mancare daca vrem. Caci are frati mai mici si sa le dea mancare etc. Pare sincer.
  Dar pentru majoritatea intr-adevar nu conteaza daca le dai un corn sau ceva. Il arunca…

 3. >A se vedea si filmul Filantropica.
  Ce sa zic, unii chiar sunt vai steaua lor, insa cei mai multi castiga din "meseria" asta de 5 ori mai mult decat mine. In afara de asta, cersetoria este ilegala.

 4. >@Dannielph: macar ai vazut Parisul si n-ai uitat de Romania
  @Bucur: cam asta e adevarat
  @Colorbliss: in ziua de azi oamenii sunt niste profitori
  @derscanu: l-am vazut

 5. >Si eu am vazut la Paris, chiar in centru, in piata Operei Garnier, un cersetor roman asezat pe niste cartoane pe care mai stateau culcati doi catelusi…Urat arata instalatia asta si mi-a fost tare mila de catelusi, cum ii tinea ala acolo toata ziua 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.