Braila-Galati

Votăm! Dar pe cine votăm?

Se pare că e bătut în cuie, duminică 6 decembrie 2020 iar trebuie să ne riscăm sănătatea dacă nu chiar viețile!

Nu ne învățăm minte!

Sunt afișate listele fiecărui partid pentru. Camera Deputaților și Camera Senatorilor pentru fiecare județ (colegiu elector).

Eu sunt votant în Brăila, dar mă interesează tot ce se întâmplă în regiunea Brăila – Galați. Dacă nu ar fi ciolanul și fasolea din politică, probabil acesta ar fi prima zona metropolitană din Romania, după cea a capitalei.

Am luat la puricat site-urile partidelor naționale care au filiale locale.

Am început cu alternativa (așa zisă), USR-PLUS.

La dânșii găsești ușor candidații pentru Parlamentul “dormitor” al României! Ambele camere își așteaptă aleșii să doarmă următorii patru ani, pe munca și banii alegătorilor.

Toate bune și frumoase la USR-PLUS până vrei să vezi cine sunt de fapt oamenii din spatele acelor numele listate.

La candidați poți găsi informații doar despre locomotive. La rezerve, probabil nu s-au mai obosit să de informații de niciun fel! Maxim o fotografie, ca în cazul doamnei de mai sus.

Dar pe mine mă interesează când votez toată echipa.

De ce?

Pai la ciclism este practicată o schemă, se numește “a duce trena”, adică unul se chinuie și echipa îi pregătește lansarea unuia din spate. Astfel, vreau să cunosc toată echipa, cine sunt, ce au făcut, ce vor să facă!

Fiindcă ne-am săturat de leneși plătiți din bani publici, adică ai poporului.

Am trecut apoi la PSD. PSD Brăila chiar are un site. Un site foarte prost administrat, chiar nu am reușit să găsesc candidații la parlamentare 2020.

Este un site extrem de neprofesionist și dezordonat. Exemplu de pe prima pagină: acum scris cu alinierea centrală, imediat scris cu alinierea la dreapta și caractere îngroșate.

Aici votezi partidul, candidații nu prea contează.

Nu mai zic de traseism politic, am intrat pe site-ul național PSD să văd dacă nu cumva găsesc acolo candidații brăileni și l-am găsit pe domnul, m-a surprins fiindcă demisionase din PSD, nu înainte de a face totuși un gest curajos (semnarea Podului peste Dunăre). Știam că este în partidul lui Ponta, dar acum a revenit.

Nici la PNL nu este diferit. Există site al filialei locale, dar nici aici nu găsim prea multe informații.

Am găsit într-o publicare a lor de pe site, un articol în care erau anunțați candidații și în care găsim câteva informații despre ei.

Cam ascuns, cam puține detalii despre candidați. Aproape la fel ca la PSD.

Aici mai putem nota și un “independent PNL”, Tabarac. El cred că vrea să demonstreze ceva pentru a urca mai ușor în structurile de la centru, ale aceluiași partid care l-a format politic. Sincer cred că o să se frigă. Dacă un primar l-aș vedea să candideze că independent deși are șanse infime să câștige dacă nu este un nume important, pe o astfel de poziție nu cred că are nici o șansă dar vom vedea săptămână viitoare.

A urmat PRO ROMÂNIA.

Nu au site al filialei locale doar un email pe site-ul national.

PMP nu are un site al filialei locale, în schimb pe site-ul național găsim lista candidaților.

Firește și aici am găsit probleme. Pe lângă cele că din cei doi candidați doar unul are ceva informații despre el, am mai găsit neclarități. Unul din candidați apare listat că este candidat pentru Camera Deputaților, în schimb, în afișul de campanie el apare că vrea să fie votat ca senator.

Cine știe ce vrea?

Alte partide ce merită amintite nu cred că există în zonă.

Nu aș aminti de AUR, fiindcă nu cred că extremiștii sunt soluții într-o societate așa cum o vreau eu. UDMR nu are susținători in zonă.

De partidele locale sincer m-am lămurit, când au candidat împreună cu PNL. Dacă vrei să faci diferența iți construiești o identitate independentă, dacă vrei să fii satelitul cuiva te voi asimila cu centrul.

Ca o concluzie niciunul din partide nu este complet transparent, pe cum militează USR-PLUS. Unele partide, vin cu o mentalitate veche din urmă, cred probabil că le salvează notorietatea. Notorietatea se duce. Votanții de azi nu mai înghit, în totalitatea masei de vot, orice candidat.

Sincer par neprofesioniști atât candidații cât și echipele lor de campanie, nu mai vorbesc de echipele ce se ocupă de site-urile filialelor locale și nici măcar al celor de la centru.

Situația este similară și la Galați. Probabil și în restul țării.

În condițiile actuale nu aș vrea să ies din casă, cu atât mai mult să merg la secția de votare, dar poate mai iau o mască achiziționată din bani publici, lucru pe care vă sfătuiesc să-l faceți și voi chit că nu o folosiți și o donați amărâtului “de la colț”.

Voi merge la vot, dar nu sunt convins că merită careva votul meu vreun candidat când văd “inflamații în curs de actualizare” cu 4 zile înainte de ziua votului. Mi se pare lipsă de respect, dacă nu chiar bătaie de joc.

Tagged

7 thoughts on “Votăm! Dar pe cine votăm?

  1. Mihai Tudose e cu podu’… da eu votez USR, l-as vota si pe H…. , orice numai sa moara astia de acum in chinuri! E total gresit, e o gluma!

    1. Pai aici nu e Moldova? La Galați cel puțin…
      Iar Braila e roșu ca Moldova, de 20 de ani, cu o singură excepție parcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.