Braila-Galati

Voluntariat in satul Negrea – judetul Galati

Duminica, cand eu ma ocupam de cazare la camin… imi semnam acte si faceam pe serpasul cu propriile mele bagaje, fiindca trebuia sa ma mut la facultate, a doua zi incepea noul an universitar 2012-2013, niste oameni cu initiativa au ajutat la crearea unui spatiu  de joaca dedicat copiilor dintr-un mediu rural, mai exact satul Negrea din judetul Galati.

“Angajatii Petrom impreuna cu voluntarii din localitate le-au organizat acestora si un mic eveniment o data cu ocazia inaugurarii. Copii au fost intampinati cu vata de zahar si popcorn de catre clovni si printese, au fost pictati in cadrul unui atelier de face painting si au fost implicati in doua piese de teatru interactiv.”

Am fost si eu invitat la eveniment, din timp, insa problemele personale nu mi-au permis la acea data sa bifez prezenta si sa particip si eu la aceasta intiativa de voluntariat. Sincer mi-as fi dorit fiindca spre rusinea mea, am 21 de ani si nu am participat la nici o initiativa de acest gen… ba din comoditate(ploua afara), ba cine stie ce s-a mai intamplat. Cu prima ocazie, fireste daca e posibil voi face tot ce este nevoie pentru a fi si eu in mijlocul evenimentul si ajuta dupa puterile mele. (PS- s-ar putea spune ca am facut voluntariat, dar mai mult obligat am fost cu scoala si am curatat si vopsit gardul muzeului din Parcul Monument – Braila).

Ideea de voluntariat ar trebui sa plece de undeva din inima, de a acorda o mana de ajutor altora! Ei bine astazi cei mai multi dintre noi se folosesc de astfel de oportunitati, doar fiindca da bine la CV, trist dar adevarat. Eu n-am nevoie sa trec in CV pentru a citi un angajator ca am facut voluntariat ci pentru ca imi doresc sa ofer si eu ceva cuiva care n-a avut sansa pe care o am eu in viata.

Tagged ,

9 thoughts on “Voluntariat in satul Negrea – judetul Galati

  1. Iata un tanar animat de ganduri nobile, frumoase. Pato, dar nu trebuie sa fii trist sau dezamagit, niciodata nu e prea tarziu sa faci fapta buna.

  2. ba, aici in londra toata lumea face voluntariat. dovada cei care au fost la jocurile olimpice. habar n-am daca sunt fortati, o fac pentru CV sau o fac din placere.

    1. Probabil alta mentalitate( sigur), poate au si foarte mult timp liber si libertate… asa cum zicea Mircea Badea: “Romania ne ocupa tot timpul”. Unii nu se mai vad de ore suplimentare, sambete lucrate, nu mai au timp nici pentru familiile lor ca sa aiba ce pune pe masa…eu nu condamn romanii ca nu fac voluntariat. E alta situatie socio-economica, poate fi scris si un tratat pentru doctorat pe tema asta.

  3. Sincera sa fiu nici eu nu am fost prea prezenta la actiuni de voluntariat. Desi la noi la serviciu suntem in permanenta invitati la actiunile fundatiei. Spre rusinea mea am cam spus “pas” de multe ori. Uite ca m-ai facut sa ma gandesc mai bine si sa reflectez la ideea celor care au nevoie de astfel de actiuni.

    1. Eu nici foarte multe oportunitati n-am avut, bine n-am stat sa caut… bai vreau sa fac voluntariat, ideea e sa ajunga la urechile mele ceva care sa ma atraga.

  4. app. in articol ai cumva fotografii? caci cand deschid articolul imi apare cum ca ai inserat 2 fotografii dar nu le vad.

    1. da sunt, dar am zis sa nu le mai downloadez din atach si le-am pus asa de unde sunt hostate… si se incarca greu, credeam ca doar la mine e asa multumesc de atentionare hai ca le pun normal acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.