Braila-Galati

Tramvai in Braila

De cand ma stiu tramvaiul a circulat la Braila…cam de un an jumatate liniile de tramvai au intrat intr-un stagiu de reabilitare in asa fel incat tramvaiul nu a mai circulat prin oras.
Ei bine una din liniile de tramvai ale orasului au fost date de curand in folosinta asa incat linia Tramvaiului Bulevard de vreo luna este iar circulata de catre tramvaie.
Linia de tramvai Bulevardul Dorobantilor, dar mai cunoscut ca si Dorobanti pentru a nu fi incurcat cu cealalta linie, este si ea aproape terminata insa mai sunt lucrari de modernizare a canalizarii, tevilor si apoi a spatiului carosabil…momentan autovehiculele circuland pe linile de tramvai.

Tramvaiul este probabil un simbol al orasului, care poate fi chiar o atractie turistica fiindca din cate stiu in unele orase lipseste cu desavarsire si nu ma refer la orasele mici. Plus ca tramvaiul nostru are asa o atmosfera de epoca… ele fiind importate daca nu ma insel din Austria si avand cativa zeci de ani.

Astazi ma plimbam prin Parcul Monument crezand ca voi da peste peisaje de toamna insa m-am inselat…totul era verde. Doar tramvaiul rosu, care circula pe Bulevardul Independentei a dat putina culoare parcului inverzit.

Tramvaiul chiar poate fi o atractie turistica, ciudat sau nu am fost intrebat de mai multe ori daca avem tramvai in oras de persoane care nu au avut sansa de a circula cu el nici macar o data in viata… din pacate nici o linie de tramvaiu nu functiona in aceea perioada.

Tagged , , , , , , ,

9 thoughts on “Tramvai in Braila

  1. La Resita consiliul local a privatizat, mai bine zis a cedat transportul in comun iar noul proprietar dupa doua luni a renuntat la tramvai.
    A trecut mai bine de un an de atunci si nu intrevad nicio posibilitate sa-i mai dea drumul.

    1. e trist, ce se intampla la voi… la noi cred ca ar fi fost proteste daca s-ar fi desfiintat liniile de tramvai… cum ziceam sunt un stimbol al orasului.

    1. Eu nu stiu de unde esti… si noi avem barci, nu foarte multe dar cum avem deschidere la Dunare avem!

  2. La noi in Satu Mare nu avem tramvai si vazand mereu de mica in alte orase acest mijloc de transport, mi-am dorit sa circul cu vreunul. Inca nu mi s-a indeplinit acel vis.

    1. Mai asteapta cateva luni sa se faca Braila frumoasa… si te invit la o calatorie cu tramvaiul 😀 la noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.