Braila-Galati

Sangele brailenilor si al galatenilor conteaza!

Prin campania “O sansa pentru viata”, atat brailenii cat si galatenii au ocazia in zilele ce urmeaza sa faca o fapta buna, ajutandu-si semenii aflati intr-o situatie delicata.
Prin acest articol va invit sa donati sange:

Orice donator trebuie sa fie sanatos si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
greutate 50 – 100kg femeile si 60 – 100kg barbatii
trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale
sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Asociatia React si Vodafone Romania, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Braila, anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange miercuri, 14 mai 2014, in curtea Spitalului Judetean, intre orele 8.30 – 12.00.

Asociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Centrul de Transfuzii Galati anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange joi, 15 mai 2014, in parcarea Casei de Cultura a Sindicatelor, intre orele 9.00 – 13.00.

In fiecare luna o multime de oameni au nevoie de transfuzii de sange.

2 thoughts on “Sangele brailenilor si al galatenilor conteaza!

  1. De ceva timp e nebunie cu sangele asta. Bine s-a ajuns probabil in punctul in care chiar nu mai fac fata spitalele si donatorii8 sunt foarte putini.

  2. Aș vrea să știu dacă tu ai donat și ce analize ți s-au făcut înainte (dacă ți s-au făcut).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *