Braila-Galati

La Curcubeu

“La Curcubeu” este o locatie cunoscuta pentru tinerii braileni, unde vara si nu numai gasesc acest loc mai apropiat lor, fiindca se aduna in numar destul de mare. In dupa amiezile de vara si chiar noptile, poti vedea parcate zeci de masini si puteti inmulti cu un 3 in medie numarul masinilor sa aflati cati tineri isi petrec timpul liber La Curcubeu.
De ce La Curcubeu?
Fata de restul locatiilor din locas, este intr-o zona centrala dar este destul de retrasa, apare ca un squar pe faleza superioara a Brailei, in imediata vecinatate a celebrului monument istoric Moara Violatus.
Nu prea sunt case care sa le deranjeze intimitatea(de blocuri nici nu discutam), peisajul este deosebit spre Muntii Dobrogei.
Peisajul ce poate vazut este cel din imaginea de mai jos.

In fotografia facuta de pe Dunare, “La Curcubeu” este in partea stanga a cladirii incadrata central in fotografia de mai jos.

poze canon a2200

La Curcubeu a devenit mai atractiv si dupa ce in port, nu se mai regaseau multi, fiindca mereu mediile si locurile sunt in continua schimbare. Este oarecum natural fiindca daca aude lumea buna ca e misto atrage dupa ea si “ragaliile” si acea locatie in timp ajunge sa nu mai fie cool, tocmai din cauza notorietatii locatiei care atrage si “uscaturile padurii”.

Exemplul cel mai clar sunt “manelele” din Vama Veche.

Interzis La Curcubeu

“La Curcubeu” era o locatie linistita pana sa vina toti pustii proaspat absolventi ai scolilor de soferi, cu sau fara spaga, care se sparg in figuri cu masinile de la “tata” de multi cai putere care au deranjat probabil locuitorii din zona, asa ca aseara sub suprinderea mea am vazut ca s-a pus pentru aceasta zona interdictiie:

Copii isi turau masinile, ridicau volumul de decibeli peste limita admisa (55 Db parca noaptea), faceau derapaje controlate sau necontrolate…i-am vazut si eu.

Astfel ca brailenii si nu numai nu mai pot ajunge cu autovehicule La Curcubeu intre orele 22:00 si 06:00, riscand altfel sa-si piarda permisul de conducere.

 

Tagged , ,

2 thoughts on “La Curcubeu

  1. Pai sa tot vedem initiative din astea din partea autoritatilor, la mine in Severin nimic de genul, inca isi fac de cap baietii astia care nu au altceva mai bun de facut…

    1. n-as putea spune ca este o realizare deosebita fiindca si eu mai mergeam acolo din cand in cand, dar nu pot spune ca nici nu ma incurca…te duci la 9 jumatate si stai pana la 4 dimineata :)) ca nu este interzis sa si pleci dupa acea ora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.